Vanredni termin testiranja u procesu sertifikacije osoblja koje obavlja pregled obezbeđivnja na aerodromu počinje od 4. marta 2019. godine.Svi zainteresovani subjekti treba da podnesu zahtev Direktoratu najkasnije do 25. februara 2019. godine. Detaljnije u delu Obezbeđivanje / Obaveštenje i zahtevi / Obaveštenje o terminu testiranja u procesu vanredne sertifikacije osoblja koje obalja pregled obebeđivanja na aerodromuObaveštenje u vezi sa obavljanjem bezbednosne provere je postavljeno u delu Obezbeđivanje / Obaveštenja i zahteviPostupak sertifikacije odgovornih rukovodioca za obezbeđivanje u vazduhoplovstvu počinje 21. februara 2019. godine u prostorijama Direktorata.Svi zainteresovani subjekti treba da podnesu zahtev Direktoratu najkasnije do 19. februara 2019. godine.Detaljnije u delu Obezbeđivanje / Obaveštenja i zahtevi / Obaveštenja o sertifikaciji odgovornih rukovodioca za obezbeđivanje u vazduhoplovstvuSkraćen postupak pribavljanja saglasnosti za upis vazduhoplova čiji je vlasnik ili korisnik strano fizičko ili pravno lice. Detaljno o tome na www.cad.gov.rs/plovidbenost/obrasci  
Vesti sa sajta

Parafiran Sporazum o vazdušnom saobraćaju Srbije i Emirata

Četvrtak, 15.10.2009.
U Vladi Srbije parafiran je Sporazum o vazdušnom saobraćaju između Republike Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata.
 

Sporazum će omogućiti da naša nacionalna avio-kompanija Jat Ervejz i avio-kompanije iz Emirata uspostave neograničen broj letova između dveju zemalja, sa mogućnošću uspostavljanja veza preko aerodroma u tim državama, i sa drugim zemljama. 

Dokument su parafirali državni sekretar Ministarstva infrastrukture Srbije Miodrag Miljković i zamenik generalnog direktora civilne avijacije Emirata Omar Bin Galeb, a uskoro će ga potvrditi obe vlade.

Do sada je saobraćaj između Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata održavao samo JAT, koji je iz Beograda leteo dva puta sedmičnio za Abu Dabi, jedan od sedam emirata.

Ministar za infrastrukturu Republike Srbije Milutin Mrkonjić rekao je da je sporazum izuzetno značajan za obe zemlje jer će osim povezivanja u vazdušnom transportu pospešiti  turizam, ekonomiju i dolazak novih investicija u Srbiju. Ministar je naveo i podatak da u ovom trenutku više od 250 pilota i stjuardesa iz Srbije radi u emiratskim avio-kompanijama.

Direktor Direktorata civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije Nebojša Starčević ocenio je da je ovaj sporazum izuzetno moderan i liberalan jer avio-kompanijama daje neograničenu slobodu u izboru frekvencija i destinacija. On je naglasio da Srbija sporazumom "otvara vazdušnu kapiju ka istoku". Sporazum predstavlja vid "otvorenog neba" Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata, koji već imamo sa Evropom u okviru Multilateralnog sporazuma o zajedničkom vazdušnom prostoru, rekao je Nebojša Starčević.

Predstavnici Ujedinjenih Arapskih Emirata izrazili su veliko zadovoljstvo zbog parafiranja sporazuma o vazdušnom saobraćaju dveju zemalja, ističući da će Srbija od sada biti jedna od strateških destinacija za emiratske avio-kompanije. Posebno su zadovoljni prijemom u našoj zemlji, prijateljskim odnosom i mogućnošću da unapredimo poslovnu saradnju i na drugim poljima.


Nazad na ostale vesti