Vlada Republike Srbije 08.05.2020. godine donela je zaključak kojim preporučuje avio-prevoziocima da zbog otkazanih letova usled vanrednih okolnosti putnicima izdaju vaučer na osnovu koga će moći da ostvare svoja prava. Više informacija u delu ObaveštenjaSmernice o očuvanju mentalnog zdravlja vazduhoplovnog osoblja koje je doneo Direktorat civilnog vazduhoplovstva RS, možete pročitati u delu ObaveštenjaPovodom situacije prouzrokovane pandemijom virusa COVID-19 Evropska komisija objavila je dokument gde se navodi da će odštetni zahtevi putnika biti tretirani u skladu sa vanrednom situacijom, koja oslobađa prevozioca obaveze isplate štete putnicima. Više informacija u delu ObaveštenjaDirektorat je objavio redovne termine sertifikacije za osoblje pregleda obezbedjivanja, rukovodioce za obezbedjivanje u vazduhoplovstvu i instruktore u oblasti obezbedjivanja u vazduhoplovstvu, detaljnije u delu Obezbedjivanje/Sertifikacija  
Vesti sa sajta

EK raspisala tender za bezbednosnu opremu namenjenu Srbiji

Sreda, 11.11.2009.
Evropska komisija raspisala je tender za nabavku opreme koja se koristi za sprovođenje bezbednosnih zadataka u civilnom vazduhoplovstvu Republike Srbije. 

Nabavka opreme deo je projekta tehničke pomoći u realizaciji ESAA Sporazuma u Republici Srbiji (Multilateralnog sporazuma  o zajedničkom evropskom vazduhoplovnom  području), kojom Evropska komisija želi Srbiji  da omogući efikasnije sprovođenje sporazuma, jačanje našeg bezbednosnog sistema i evropskog vazdušnog prostora u celini. 


Nazad na ostale vesti