Vanredni termin testiranja u procesu sertifikacije osoblja koje obavlja pregled obezbeđivnja na aerodromu počinje od 4. marta 2019. godine.Svi zainteresovani subjekti treba da podnesu zahtev Direktoratu najkasnije do 25. februara 2019. godine. Detaljnije u delu Obezbeđivanje / Obaveštenje i zahtevi / Obaveštenje o terminu testiranja u procesu vanredne sertifikacije osoblja koje obalja pregled obebeđivanja na aerodromuObaveštenje u vezi sa obavljanjem bezbednosne provere je postavljeno u delu Obezbeđivanje / Obaveštenja i zahteviPostupak sertifikacije odgovornih rukovodioca za obezbeđivanje u vazduhoplovstvu počinje 21. februara 2019. godine u prostorijama Direktorata.Svi zainteresovani subjekti treba da podnesu zahtev Direktoratu najkasnije do 19. februara 2019. godine.Detaljnije u delu Obezbeđivanje / Obaveštenja i zahtevi / Obaveštenja o sertifikaciji odgovornih rukovodioca za obezbeđivanje u vazduhoplovstvuSkraćen postupak pribavljanja saglasnosti za upis vazduhoplova čiji je vlasnik ili korisnik strano fizičko ili pravno lice. Detaljno o tome na www.cad.gov.rs/plovidbenost/obrasci  
Vesti sa sajta

Predstavnici DCV-a i mađarskog Viz Er-a razgovarali u Beogradu

Četvrtak, 17.12.2009.
Danas je u Direktoratu civilnog vazduhoplovstva održan sastanak sa predstavnicima Viz Era (Wizz Air), mađarske niskobudžetne avio kompanije.
 
Generalni direktor Direktorata Nebojša Starčević je istakavši zadovoljstvo zbog njihovog interesovanja za dolazak na srpsko tržište, predočio uslove dobijanja dozvole za letove iz Srbije i istakao da će Direktorat pomoći da se što pre uspostave linije za koje ta kompanija bude zainteresovana.
 
Na poziv Direktorata sastanku su prisustvovali i predstavnici beogradskog i niškog aerodroma, „Nikola Tesla“ i „Konstantin Veliki“, kao i predstavnici turističkih organizacija Srbije i Beograda. Tom prilikom predstavljeni su potencijali i cene naša dva jedina međunarodna aerodroma ali i turistička ponuda Srbije i Beograda. Gosti iz Mađarske su izrazili spremnost da Srbiju uvrste u svoj red letenja ali konkretnih ponuda i dogovora nije bilo.
 
Predstavnici Viz Er-a zahvalili su Direktoratu civilnog vazduhoplovstava Republike Srbije na otvorenom pozivu da ova kompanije dođe i leti iz Srbije ali i naglašenoj podršci u realizovanju konkretnih ponuda koje će najverovatnije uskoro uslediti.
 
Direktorat civilnog vazduhoplovstva pozvao je nedavno nekoliko najkvalitetnijih niskobudžetnih avio kompanija da posle ukidanja viznog režima za naše građane dođu i lete iz Srbije. 

Nazad na ostale vesti