Vlada Republike Srbije 08.05.2020. godine donela je zaključak kojim preporučuje avio-prevoziocima da zbog otkazanih letova usled vanrednih okolnosti putnicima izdaju vaučer na osnovu koga će moći da ostvare svoja prava. Više informacija u delu ObaveštenjaSmernice o očuvanju mentalnog zdravlja vazduhoplovnog osoblja koje je doneo Direktorat civilnog vazduhoplovstva RS, možete pročitati u delu ObaveštenjaPovodom situacije prouzrokovane pandemijom virusa COVID-19 Evropska komisija objavila je dokument gde se navodi da će odštetni zahtevi putnika biti tretirani u skladu sa vanrednom situacijom, koja oslobađa prevozioca obaveze isplate štete putnicima. Više informacija u delu ObaveštenjaDirektorat je objavio redovne termine sertifikacije za osoblje pregleda obezbedjivanja, rukovodioce za obezbedjivanje u vazduhoplovstvu i instruktore u oblasti obezbedjivanja u vazduhoplovstvu, detaljnije u delu Obezbedjivanje/Sertifikacija  
Vesti sa sajta

Predstavnici DCV-a i mađarskog Viz Er-a razgovarali u Beogradu

Četvrtak, 17.12.2009.
Danas je u Direktoratu civilnog vazduhoplovstva održan sastanak sa predstavnicima Viz Era (Wizz Air), mađarske niskobudžetne avio kompanije.
 
Generalni direktor Direktorata Nebojša Starčević je istakavši zadovoljstvo zbog njihovog interesovanja za dolazak na srpsko tržište, predočio uslove dobijanja dozvole za letove iz Srbije i istakao da će Direktorat pomoći da se što pre uspostave linije za koje ta kompanija bude zainteresovana.
 
Na poziv Direktorata sastanku su prisustvovali i predstavnici beogradskog i niškog aerodroma, „Nikola Tesla“ i „Konstantin Veliki“, kao i predstavnici turističkih organizacija Srbije i Beograda. Tom prilikom predstavljeni su potencijali i cene naša dva jedina međunarodna aerodroma ali i turistička ponuda Srbije i Beograda. Gosti iz Mađarske su izrazili spremnost da Srbiju uvrste u svoj red letenja ali konkretnih ponuda i dogovora nije bilo.
 
Predstavnici Viz Er-a zahvalili su Direktoratu civilnog vazduhoplovstava Republike Srbije na otvorenom pozivu da ova kompanije dođe i leti iz Srbije ali i naglašenoj podršci u realizovanju konkretnih ponuda koje će najverovatnije uskoro uslediti.
 
Direktorat civilnog vazduhoplovstva pozvao je nedavno nekoliko najkvalitetnijih niskobudžetnih avio kompanija da posle ukidanja viznog režima za naše građane dođu i lete iz Srbije. 

Nazad na ostale vesti