Uslovi za ulazak putnika u Republiku Srbiju i putovanje u inostranstvo se mogu naći na internet stranici Ministarstva spoljnih poslova https://www.mfa.gov.rs/  Seminar o bezbednosti u vazduhoplovstvu prezentovan je na našoj internet stranici u sekciji vesti   Informacije o uslovima za ulazak putnika u Republiku Srbiju dostupne su u formi NOTAM-a na sajtu Kontrole letenja Srbije i Crne Gore Smatsa d.o.o - link   Smernice o očuvanju mentalnog zdravlja vazduhoplovnog osoblja koje je doneo Direktorat civilnog vazduhoplovstva RS, možete pročitati u delu Obaveštenja 
Vesti sa sajta

Republika Srbija od 4. aprila primenjuje Montrealsku konvenciju

Subota, 05.04.2014.
Konvencija o objedinjavanju izvesnih pravila za međunarodni prevoz vazdušnim putem - Montrealska konvencija, sačinjena  u Montrealu 28. maja 1999. godine, stupila je na snagu za Republiku Srbiju 4. aprila 2010. godine, obavestila nas je Međunarodna organizacija civilnog vazduhoplovstva ( ICAO ).
 
Montralskom konvencijom  vrši se izmena Konvencije o objedinjavanju izvesnih pravila za međunarodni prevoz vazdušnim putem (Varšavska konvencija), potpisane u Varšavi 12. oktobra 1929. godine, koju je nekadašnja Kraljevina Jugoslavije ratifikovala 03.03. 1931. godine.
 
Svrha donošenja Montralske konvencije jeste uvođenje ujednačenih i savremenijih pravnih rešenja koja se odnose na odgovornost avio-prevozioca  za štetu prouzrokovanu putnicima, prtljagu i robi u međunarodnom  vazdušnom saobraćaju.
 
Podsetimo, Narodna skupština Republike Srbije  13.maja 2009. godine  usvojila je Zakon o potvrđivanju Konvencije o objedinjavanju izvesnih pravila za međunarodni prevoz vazdušnim putem - Montrealsku konvenciju. 

Nazad na ostale vesti