Direktorat je objavio redovne termine sertifikacije za osoblje pregleda obezbedjivanja, rukovodioce za obezbedjivanje u vazduhoplovstvu i instruktore u oblasti obezbedjivanja u vazduhoplovstvu, detaljnije u delu Obezbedjivanje/Sertifikacija 10. januara 2020. godine u "Službenom glasniku RS" objavljeni su Pravilnik o bespilotnim vazduhoplovima, Pravilnik o izmenama i dopuni Pravilnika o potvrdama o obučenosti i sertifikatima osoblja koje obavlja pregled obezbeđivanja i centrima za obuku vazduhoplovnog osoblja u oblasti obezbeđivanja u vazduhoplovstvu i Pravilnik o zabrani ili ograničenju letenja avio-prevozilaca iz trećih država. Navedeni propisi stupaju na snagu 18. januara, izuzev Pravilnika o bespilotnim vazduhoplovima, koji stupa na snagu 15. februara.   
Vesti sa sajta

Saopštenje

Utorak, 07.09.2010.
Na sastanku Podkomiteta za bezbednost u vazdušnom saobraćaju  održanom u Beogradu,  analizirane su, do ovog trenutka prikupljene činjenice u vezi sa  udesom koji se dogodio u subotu 04.9.2010. u 13.52 časova  po lokalnom vremenu, na letelištu „Lisičji Jarak“. U udesu vazduhoplova, pozivnog znaka YU CDL, tipa  ZLIN 526 EF, poginuli su pilot aviona Davorin Pavlović i Aleksandra Šiljković.
 
Prema prvim rezultatima istrage koju sprovodi Služba za utvrđivanje uzroka udesa i analizu udesa Direktorata civilnog vazduhoplovstva,  konstantovan je niz proceduralnih i zakonskih prekršaja odgovornih lica, koji će biti sancionisani posle komletne istrage.
 
Služba za utvrđivanje uzroka udesa i analizu udesa Direktorata civilnog vazduhoplovstva intenzivno radi na utvrđivanju uzroka udesa i o rezultatima istrage će u što kraćem roku izvestiti javnost. 

Nazad na ostale vesti