Vlada Republike Srbije 08.05.2020. godine donela je zaključak kojim preporučuje avio-prevoziocima da zbog otkazanih letova usled vanrednih okolnosti putnicima izdaju vaučer na osnovu koga će moći da ostvare svoja prava. Više informacija u delu ObaveštenjaSmernice o očuvanju mentalnog zdravlja vazduhoplovnog osoblja koje je doneo Direktorat civilnog vazduhoplovstva RS, možete pročitati u delu ObaveštenjaPovodom situacije prouzrokovane pandemijom virusa COVID-19 Evropska komisija objavila je dokument gde se navodi da će odštetni zahtevi putnika biti tretirani u skladu sa vanrednom situacijom, koja oslobađa prevozioca obaveze isplate štete putnicima. Više informacija u delu ObaveštenjaDirektorat je objavio redovne termine sertifikacije za osoblje pregleda obezbedjivanja, rukovodioce za obezbedjivanje u vazduhoplovstvu i instruktore u oblasti obezbedjivanja u vazduhoplovstvu, detaljnije u delu Obezbedjivanje/Sertifikacija  
Vesti sa sajta

Delegacija DCV-a odala poštu pioniru srpskog vazduhoplovstva Ivanu Sariću

Petak, 22.10.2010.
Delegacija Direktorata civilnog  vazduhoplovstva Republike Srbije 16. oktobra je  odala  poštu pioniru srpskog vazduhoplovstva Ivanu Sariću i položila venac na njegov spomenik u Subotici,  na dan kada je pre sto godina ovaj entuziasta i inovator uspešno poleteo u letelici koju je sam konstruisao. Bio je to prvi javni let ikada izveden na prostorima tadašnje Srbije.
 
Delegacija Direktorata  predvođena zamenikom direktora DCV Goranom Jovičićem  i kolege Aleksandar Godić i Mladen Vitomir, obišla je i Muzej grada Subotice gde je prisustvovala  izložbi posvećenoj jubileju pod nazivom  „Vek od prvog zvaničnog leta Ivana Sarića“.
 
Na spomenik Ivana Sarića vence su položili i  predstavnici Skupštine grada Subotice i aero kluba „Ivan Sarić“. 


Nazad na ostale vesti