Obaveštenje u vezi sa obavljanjem bezbednosne provere je postavljeno u delu Obezbeđivanje / Obaveštenja i zahtevi  Usvojene izmene i dopune Zakona o vazdušnom saobraćaju, više o tome možete videti na http://cad.gov.rs/strana/16551  Skraćen postupak pribavljanja saglasnosti za upis vazduhoplova čiji je vlasnik ili korisnik strano fizičko ili pravno lice. Detaljno o tome na www.cad.gov.rs/plovidbenost/obrasci   Objavljeno Uputsvo za implementaciju Urebe(EU) 2016/539 (PBN). Više o tome na www.cad.gov.rs/Vazduhoplovno osoblje/Letačko osoblje/Pravilnici.  Od 01. jula 2018. godine Republička administrativna taksa iznosi 840,00 RSD. 
Vesti sa sajta

Delegacija DCV-a odala poštu pioniru srpskog vazduhoplovstva Ivanu Sariću

Petak, 22.10.2010.
Delegacija Direktorata civilnog  vazduhoplovstva Republike Srbije 16. oktobra je  odala  poštu pioniru srpskog vazduhoplovstva Ivanu Sariću i položila venac na njegov spomenik u Subotici,  na dan kada je pre sto godina ovaj entuziasta i inovator uspešno poleteo u letelici koju je sam konstruisao. Bio je to prvi javni let ikada izveden na prostorima tadašnje Srbije.
 
Delegacija Direktorata  predvođena zamenikom direktora DCV Goranom Jovičićem  i kolege Aleksandar Godić i Mladen Vitomir, obišla je i Muzej grada Subotice gde je prisustvovala  izložbi posvećenoj jubileju pod nazivom  „Vek od prvog zvaničnog leta Ivana Sarića“.
 
Na spomenik Ivana Sarića vence su položili i  predstavnici Skupštine grada Subotice i aero kluba „Ivan Sarić“. 


Nazad na ostale vesti