Vanredni termin testiranja u procesu sertifikacije osoblja koje obavlja pregled obezbeđivnja na aerodromu počinje od 4. marta 2019. godine.Svi zainteresovani subjekti treba da podnesu zahtev Direktoratu najkasnije do 25. februara 2019. godine. Detaljnije u delu Obezbeđivanje / Obaveštenje i zahtevi / Obaveštenje o terminu testiranja u procesu vanredne sertifikacije osoblja koje obalja pregled obebeđivanja na aerodromuObaveštenje u vezi sa obavljanjem bezbednosne provere je postavljeno u delu Obezbeđivanje / Obaveštenja i zahteviPostupak sertifikacije odgovornih rukovodioca za obezbeđivanje u vazduhoplovstvu počinje 21. februara 2019. godine u prostorijama Direktorata.Svi zainteresovani subjekti treba da podnesu zahtev Direktoratu najkasnije do 19. februara 2019. godine.Detaljnije u delu Obezbeđivanje / Obaveštenja i zahtevi / Obaveštenja o sertifikaciji odgovornih rukovodioca za obezbeđivanje u vazduhoplovstvuSkraćen postupak pribavljanja saglasnosti za upis vazduhoplova čiji je vlasnik ili korisnik strano fizičko ili pravno lice. Detaljno o tome na www.cad.gov.rs/plovidbenost/obrasci  
Vesti sa sajta

Delegacija DCV-a odala poštu pioniru srpskog vazduhoplovstva Ivanu Sariću

Petak, 22.10.2010.
Delegacija Direktorata civilnog  vazduhoplovstva Republike Srbije 16. oktobra je  odala  poštu pioniru srpskog vazduhoplovstva Ivanu Sariću i položila venac na njegov spomenik u Subotici,  na dan kada je pre sto godina ovaj entuziasta i inovator uspešno poleteo u letelici koju je sam konstruisao. Bio je to prvi javni let ikada izveden na prostorima tadašnje Srbije.
 
Delegacija Direktorata  predvođena zamenikom direktora DCV Goranom Jovičićem  i kolege Aleksandar Godić i Mladen Vitomir, obišla je i Muzej grada Subotice gde je prisustvovala  izložbi posvećenoj jubileju pod nazivom  „Vek od prvog zvaničnog leta Ivana Sarića“.
 
Na spomenik Ivana Sarića vence su položili i  predstavnici Skupštine grada Subotice i aero kluba „Ivan Sarić“. 


Nazad na ostale vesti