Obaveštenje u vezi sa obavljanjem bezbednosne provere je postavljeno u delu Obezbeđivanje / Obaveštenja i zahtevi  Usvojene izmene i dopune Zakona o vazdušnom saobraćaju, više o tome možete videti na http://cad.gov.rs/strana/16551  Skraćen postupak pribavljanja saglasnosti za upis vazduhoplova čiji je vlasnik ili korisnik strano fizičko ili pravno lice. Detaljno o tome na www.cad.gov.rs/plovidbenost/obrasci   Objavljeno Uputsvo za implementaciju Urebe(EU) 2016/539 (PBN). Više o tome na www.cad.gov.rs/Vazduhoplovno osoblje/Letačko osoblje/Pravilnici.  Od 01. jula 2018. godine Republička administrativna taksa iznosi 840,00 RSD. 
Vesti sa sajta

Intenziviran nadzor sportskih aerodroma i aero klubova

Četvrtak, 14.04.2011.
Upravni odbor Direktorata civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije je na sednici održanoj 14. aprila razmatrao pitanje učestalih incidenata lakih aviona, izazvanih ljudskom greškom i nepoštovanjem vazduhoplovnih propisa, procedura i standarda.
 
Direktorat civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije pojačaće kontrole sportskih aerodroma i vaduhoplovnih klubova, tako što će stručni timovi inspektora intenzivirati nadzor nad njima, naročito tokom letačkih dana i vikenda.
 
Direktorat će obavljati nadzor u vazdušnom saobraćaju u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova  i Agencijom za kontrolu letenja.
 
Upravni odbor Direktorata civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije istakao je da je neophodno pridržavanje zakonom propisanih mera bezbednosti svih učesnika u vazduhoplovnim aktivnostima.
 
Sednici Upravnog odbora DCV prisustvovali su ministri infrastrukture, odbrane, unutrašnjih poslova i životne sredine Milutin Mrkonjić, Dragan 

Šutanovac, Ivica Dačić i Oliver Dulić i direktor Direktorata Nebojša Starčević. 


Nazad na ostale vesti