Zakon o izmenama i dopunama Zakona o vazdušnom saobraćaju objavljen je u "Službenom glasniku RS", broj 09/20 i stupa na snagu 12. februara 2020. godine.  ONE STOP SECURITY  u Srbiji. Od januara 2020. godine sistem obezbeđivanja u vazduhoplovstvu u našoj zemlji isti kao u zemljama Evropske unijeDirektorat je objavio redovne termine sertifikacije za osoblje pregleda obezbedjivanja, rukovodioce za obezbedjivanje u vazduhoplovstvu i instruktore u oblasti obezbedjivanja u vazduhoplovstvu, detaljnije u delu Obezbedjivanje/Sertifikacija 10. januara 2020. godine u "Službenom glasniku RS" objavljeni su Pravilnik o bespilotnim vazduhoplovima, Pravilnik o izmenama i dopuni Pravilnika o potvrdama o obučenosti i sertifikatima osoblja koje obavlja pregled obezbeđivanja i centrima za obuku vazduhoplovnog osoblja u oblasti obezbeđivanja u vazduhoplovstvu i Pravilnik o zabrani ili ograničenju letenja avio-prevozilaca iz trećih država. Navedeni propisi stupaju na snagu 18. januara, izuzev Pravilnika o bespilotnim vazduhoplovima, koji stupa na snagu 15. februara.   
Vesti sa sajta

Intenziviran nadzor sportskih aerodroma i aero klubova

Četvrtak, 14.04.2011.
Upravni odbor Direktorata civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije je na sednici održanoj 14. aprila razmatrao pitanje učestalih incidenata lakih aviona, izazvanih ljudskom greškom i nepoštovanjem vazduhoplovnih propisa, procedura i standarda.
 
Direktorat civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije pojačaće kontrole sportskih aerodroma i vaduhoplovnih klubova, tako što će stručni timovi inspektora intenzivirati nadzor nad njima, naročito tokom letačkih dana i vikenda.
 
Direktorat će obavljati nadzor u vazdušnom saobraćaju u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova  i Agencijom za kontrolu letenja.
 
Upravni odbor Direktorata civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije istakao je da je neophodno pridržavanje zakonom propisanih mera bezbednosti svih učesnika u vazduhoplovnim aktivnostima.
 
Sednici Upravnog odbora DCV prisustvovali su ministri infrastrukture, odbrane, unutrašnjih poslova i životne sredine Milutin Mrkonjić, Dragan 

Šutanovac, Ivica Dačić i Oliver Dulić i direktor Direktorata Nebojša Starčević. 


Nazad na ostale vesti