Vanredni termin testiranja u procesu sertifikacije osoblja koje obavlja pregled obezbeđivnja na aerodromu počinje od 4. marta 2019. godine.Svi zainteresovani subjekti treba da podnesu zahtev Direktoratu najkasnije do 25. februara 2019. godine. Detaljnije u delu Obezbeđivanje / Obaveštenje i zahtevi / Obaveštenje o terminu testiranja u procesu vanredne sertifikacije osoblja koje obalja pregled obebeđivanja na aerodromuObaveštenje u vezi sa obavljanjem bezbednosne provere je postavljeno u delu Obezbeđivanje / Obaveštenja i zahteviPostupak sertifikacije odgovornih rukovodioca za obezbeđivanje u vazduhoplovstvu počinje 21. februara 2019. godine u prostorijama Direktorata.Svi zainteresovani subjekti treba da podnesu zahtev Direktoratu najkasnije do 19. februara 2019. godine.Detaljnije u delu Obezbeđivanje / Obaveštenja i zahtevi / Obaveštenja o sertifikaciji odgovornih rukovodioca za obezbeđivanje u vazduhoplovstvuSkraćen postupak pribavljanja saglasnosti za upis vazduhoplova čiji je vlasnik ili korisnik strano fizičko ili pravno lice. Detaljno o tome na www.cad.gov.rs/plovidbenost/obrasci  
Vesti sa sajta

Intenziviran nadzor sportskih aerodroma i aero klubova

Četvrtak, 14.04.2011.
Upravni odbor Direktorata civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije je na sednici održanoj 14. aprila razmatrao pitanje učestalih incidenata lakih aviona, izazvanih ljudskom greškom i nepoštovanjem vazduhoplovnih propisa, procedura i standarda.
 
Direktorat civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije pojačaće kontrole sportskih aerodroma i vaduhoplovnih klubova, tako što će stručni timovi inspektora intenzivirati nadzor nad njima, naročito tokom letačkih dana i vikenda.
 
Direktorat će obavljati nadzor u vazdušnom saobraćaju u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova  i Agencijom za kontrolu letenja.
 
Upravni odbor Direktorata civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije istakao je da je neophodno pridržavanje zakonom propisanih mera bezbednosti svih učesnika u vazduhoplovnim aktivnostima.
 
Sednici Upravnog odbora DCV prisustvovali su ministri infrastrukture, odbrane, unutrašnjih poslova i životne sredine Milutin Mrkonjić, Dragan 

Šutanovac, Ivica Dačić i Oliver Dulić i direktor Direktorata Nebojša Starčević. 


Nazad na ostale vesti