Vanredni termin testiranja u procesu sertifikacije osoblja koje obavlja pregled obezbeđivnja na aerodromu počinje od 4. marta 2019. godine.Svi zainteresovani subjekti treba da podnesu zahtev Direktoratu najkasnije do 25. februara 2019. godine. Detaljnije u delu Obezbeđivanje / Obaveštenje i zahtevi / Obaveštenje o terminu testiranja u procesu vanredne sertifikacije osoblja koje obalja pregled obebeđivanja na aerodromuObaveštenje u vezi sa obavljanjem bezbednosne provere je postavljeno u delu Obezbeđivanje / Obaveštenja i zahteviPostupak sertifikacije odgovornih rukovodioca za obezbeđivanje u vazduhoplovstvu počinje 21. februara 2019. godine u prostorijama Direktorata.Svi zainteresovani subjekti treba da podnesu zahtev Direktoratu najkasnije do 19. februara 2019. godine.Detaljnije u delu Obezbeđivanje / Obaveštenja i zahtevi / Obaveštenja o sertifikaciji odgovornih rukovodioca za obezbeđivanje u vazduhoplovstvuSkraćen postupak pribavljanja saglasnosti za upis vazduhoplova čiji je vlasnik ili korisnik strano fizičko ili pravno lice. Detaljno o tome na www.cad.gov.rs/plovidbenost/obrasci  
Vesti sa sajta

DCV i Grad Beograd potpisali Protokol o poslovno-tehničkoj saradnji

Petak, 25.11.2011.
Direktorat civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije i Grad Beograd, potpisali su danas Protokol o poslovno-tehničkoj saradnji.
 
Ovim dokumentom biće omogućeno rešavanje višedecenijskog problema stanovnika naselja Radiofar u Surčinu, koji su izgradili stambene objekte u neposrednom okruženju aerodroma „ Nikola Tesla“, i zahtevali od gradske vlasti da reši status njihovih objekata.
 
S obzirom da se radi o zaštićenoj zoni aerodroma, nije postojala mogućnost izdavanja građevinskih i upotrebnih dozvola, kako u redovnoj proceduri tako i u postupku legalizacije.
 
Na osnovu protokola, građani surčinskog naselja Radiofar, čiji se objekti nalaze u području izvan granice zabranjene zone za gradnju definisane koordinatama 1- 26 definisane u grafičkom prilogu, za koje su  uredno podneli  zahteve za legalizaciju  gradskom Sekretarijatu za poslove legalizacije objekata, moći će da od Direktorata civilnog vazduhoplovstva dobiju dokument – saglasnost, da objekti ne utiču na održavanje prihvatljivog nivoa bezbednosti vazdušnog saobraćaja.
 
Direktorat će osloboditi plaćanja naknade sve podnosioce zahteva za koje Sekretarijat, odnosno Odsek za građevinske i komunalne poslove gradske opštine Surčin, uputi podnesak radi pribavljanja saglasnosti u roku od jedne godine, od dana potpisivanja protokola.
 
Inače, naselje Radiofar, smešteno je u neposrednoj blizini kontrolnog tornja na aerodromu“ Nikola Tesla“. Nastalo je pre tridesetak godina i od nekadašnjeg vikend naselja, postalo je za veliki broj ljudi stalno mesto stanovanja. 


Nazad na ostale vesti