Vlada Republike Srbije 08.05.2020. godine donela je zaključak kojim preporučuje avio-prevoziocima da zbog otkazanih letova usled vanrednih okolnosti putnicima izdaju vaučer na osnovu koga će moći da ostvare svoja prava. Više informacija u delu ObaveštenjaSmernice o očuvanju mentalnog zdravlja vazduhoplovnog osoblja koje je doneo Direktorat civilnog vazduhoplovstva RS, možete pročitati u delu ObaveštenjaPovodom situacije prouzrokovane pandemijom virusa COVID-19 Evropska komisija objavila je dokument gde se navodi da će odštetni zahtevi putnika biti tretirani u skladu sa vanrednom situacijom, koja oslobađa prevozioca obaveze isplate štete putnicima. Više informacija u delu ObaveštenjaDirektorat je objavio redovne termine sertifikacije za osoblje pregleda obezbedjivanja, rukovodioce za obezbedjivanje u vazduhoplovstvu i instruktore u oblasti obezbedjivanja u vazduhoplovstvu, detaljnije u delu Obezbedjivanje/Sertifikacija  
Vesti sa sajta

DCV i Grad Beograd potpisali Protokol o poslovno-tehničkoj saradnji

Petak, 25.11.2011.
Direktorat civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije i Grad Beograd, potpisali su danas Protokol o poslovno-tehničkoj saradnji.
 
Ovim dokumentom biće omogućeno rešavanje višedecenijskog problema stanovnika naselja Radiofar u Surčinu, koji su izgradili stambene objekte u neposrednom okruženju aerodroma „ Nikola Tesla“, i zahtevali od gradske vlasti da reši status njihovih objekata.
 
S obzirom da se radi o zaštićenoj zoni aerodroma, nije postojala mogućnost izdavanja građevinskih i upotrebnih dozvola, kako u redovnoj proceduri tako i u postupku legalizacije.
 
Na osnovu protokola, građani surčinskog naselja Radiofar, čiji se objekti nalaze u području izvan granice zabranjene zone za gradnju definisane koordinatama 1- 26 definisane u grafičkom prilogu, za koje su  uredno podneli  zahteve za legalizaciju  gradskom Sekretarijatu za poslove legalizacije objekata, moći će da od Direktorata civilnog vazduhoplovstva dobiju dokument – saglasnost, da objekti ne utiču na održavanje prihvatljivog nivoa bezbednosti vazdušnog saobraćaja.
 
Direktorat će osloboditi plaćanja naknade sve podnosioce zahteva za koje Sekretarijat, odnosno Odsek za građevinske i komunalne poslove gradske opštine Surčin, uputi podnesak radi pribavljanja saglasnosti u roku od jedne godine, od dana potpisivanja protokola.
 
Inače, naselje Radiofar, smešteno je u neposrednoj blizini kontrolnog tornja na aerodromu“ Nikola Tesla“. Nastalo je pre tridesetak godina i od nekadašnjeg vikend naselja, postalo je za veliki broj ljudi stalno mesto stanovanja. 


Nazad na ostale vesti