Obaveštenje u vezi sa obavljanjem bezbednosne provere je postavljeno u delu Obezbeđivanje / Obaveštenja i zahtevi  Usvojene izmene i dopune Zakona o vazdušnom saobraćaju, više o tome možete videti na http://cad.gov.rs/strana/16551  Skraćen postupak pribavljanja saglasnosti za upis vazduhoplova čiji je vlasnik ili korisnik strano fizičko ili pravno lice. Detaljno o tome na www.cad.gov.rs/plovidbenost/obrasci   Objavljeno Uputsvo za implementaciju Urebe(EU) 2016/539 (PBN). Više o tome na www.cad.gov.rs/Vazduhoplovno osoblje/Letačko osoblje/Pravilnici.  Od 01. jula 2018. godine Republička administrativna taksa iznosi 840,00 RSD. 
Vesti sa sajta

Inspektorski tim DCV na demonstracioom letu Erbasovog aviona A 319

Sreda, 23.10.2013.

Inspektorski tim Direktorata civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije obavio je danas pregled aviona Erbas (Airbus) A 319 na demonstracionom letu, koji je nova srpska nacionalna avio- kompanija imala na liniji Beograd - Niš - Beograd.

Cilj demonstracionog leta bio je da vazduhoplovni stručnjaci DCV  provere bezbednost i sigurnost aviona pre prvog leta najavljenog za subotu, 26. oktobra.

Inspektori Direktorata proveravali su procedure koje se sprovode u fazi pripreme leta, proračun performansi, procedure letačkog i kabinskog osoblja u toku leta, tehničku ispravnost aviona, operativni priručnik i mnogo toga još što čini sastavni deo provere aviona koji se prvi put uvodi u flotu neke avio- kompanije.

Direktorat civilnog vazduhoplovstva pripremiće izveštaj u kojem će izneti svoja zapažanja, ocene i preporuke za što bezbednije i sigurnije funkcionisanje svih faza leta Erbasovog aviona A 319.

Demonstracioni let je usledio posle obimnog  posla i niza provera koje su  vazduhoplovni stručnjaci  Direktorata civilnog vazduhoplovstva obavili  po najsavremenijim domaćim  i evropskim standardima i procedurama predviđenim  u situacijama kada avio- kompanija uvodi novi tip aviona u svoju flotu.

 


Nazad na ostale vesti