Direktorat je doneo odluke o produženju roka važenja ovlašćenja upisanih u sertifikat osoblja obezbeđivanja i produženju roka važenja odgovornih rukovodilaca za obezbeđivanje u vazduhoplovstvu. Više informacija u delu sajta Obezbeđivanje/Obaveštenja i zahteviVlada Republike Srbije 08.05.2020. godine donela je zaključak kojim preporučuje avio-prevoziocima da zbog otkazanih letova usled vanrednih okolnosti putnicima izdaju vaučer na osnovu koga će moći da ostvare svoja prava. Više informacija u delu ObaveštenjaSmernice o očuvanju mentalnog zdravlja vazduhoplovnog osoblja koje je doneo Direktorat civilnog vazduhoplovstva RS, možete pročitati u delu ObaveštenjaPovodom situacije prouzrokovane pandemijom virusa COVID-19 Evropska komisija objavila je dokument gde se navodi da će odštetni zahtevi putnika biti tretirani u skladu sa vanrednom situacijom, koja oslobađa prevozioca obaveze isplate štete putnicima. Više informacija u delu ObaveštenjaDirektorat je objavio redovne termine sertifikacije za osoblje pregleda obezbedjivanja, rukovodioce za obezbedjivanje u vazduhoplovstvu i instruktore u oblasti obezbedjivanja u vazduhoplovstvu, detaljnije u delu Obezbedjivanje/Sertifikacija  
Vesti sa sajta

Inspektorski tim DCV na demonstracioom letu Erbasovog aviona A 319

Sreda, 23.10.2013.

Inspektorski tim Direktorata civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije obavio je danas pregled aviona Erbas (Airbus) A 319 na demonstracionom letu, koji je nova srpska nacionalna avio- kompanija imala na liniji Beograd - Niš - Beograd.

Cilj demonstracionog leta bio je da vazduhoplovni stručnjaci DCV  provere bezbednost i sigurnost aviona pre prvog leta najavljenog za subotu, 26. oktobra.

Inspektori Direktorata proveravali su procedure koje se sprovode u fazi pripreme leta, proračun performansi, procedure letačkog i kabinskog osoblja u toku leta, tehničku ispravnost aviona, operativni priručnik i mnogo toga još što čini sastavni deo provere aviona koji se prvi put uvodi u flotu neke avio- kompanije.

Direktorat civilnog vazduhoplovstva pripremiće izveštaj u kojem će izneti svoja zapažanja, ocene i preporuke za što bezbednije i sigurnije funkcionisanje svih faza leta Erbasovog aviona A 319.

Demonstracioni let je usledio posle obimnog  posla i niza provera koje su  vazduhoplovni stručnjaci  Direktorata civilnog vazduhoplovstva obavili  po najsavremenijim domaćim  i evropskim standardima i procedurama predviđenim  u situacijama kada avio- kompanija uvodi novi tip aviona u svoju flotu.

 


Nazad na ostale vesti