Захтев за одобравање летења беспилотног ваздухоплова у својству странке у управном поступку подносе власник/корисник или оператер бесилотног ваздухопловног непосредно или преко овлашћеног пуномоћника  Нова издања образаца Одељења пловидбености можете преузети на следећем линку  Од 01.07.2021. године Републичка административна такса износи 900,00 динара 
Вести са сајта

Директорат водио ђаке у Музеј вадухопловства

Четвртак, 15.10.2015.
Ученици Основних школа „Љубомир Аћимовић“ из Обреновца и „Вожд“ са Вождовца у среду, 14. октобра, обишли су Музеј ваздухопловства на аеродрому „Никола Тесла“, у организацији Директората цивилног ваздухопловства Републике Србије.
 
Наши драги гости, најмлађи љубитељи ваздухопловства, имали су прилику да виде бројне занимљиве експонате Музеја и да се упознају са богатом историјом ваздухопловства на овим просторима, учећи о томе уз осмехе и изразе задовољства што први пут могу да виде изблиза и додирну летелице, посебно авионе.
 
За учење уз осмех најзаслужнији су били управо запослени у Музеју, посебно кустос Петар Недељковић који је деци на сјајан начин приближио сваки од експоната и детаљно им објаснио како је и кад почело да се лети у Србији, односно на овим просторима.
  • Уз велику захвалност Директорату на идеји и реализацији исте, морам да истакнем да су деца била фасцинирана Музејом, а да је представљање Музеја кроз интеракцију са децом најбољи начин учења. Улазили су у симулаторе, додиривали авионе, чули много занимљивости, могли да питају све што их занима. Зато је за њих ово комплетно заокружен доживљај. Данима су се припремали за ову посету, чак су и направили свој пано, колаж, на којем су приказани дечији цртежи свих летелица за које они знају. То је био наш поклон Директорату, а верујем да ћемо се и у будућности овако дружити – рекла је Биљана Стефановић, психолог и стручни сарадник Основне школе „Љубомир Аћимовић“ из Обреновца.
Нешто старија деца из Основне школе „Вожд“ такође су имала шта да чују и науче током боравка у Музеју.
  • Они немају често прилике да уживају у оваквим излетима и посетама. Зато хвала на оваквој врсти помоћи и сигуран сам да ће деца добро запамтити дан кад су упознали авионе и ваздухопловство изблиза – рекао је Срећко Кривокапић, директор Основне школе „Вожд“.

Директорат цивилног ваздухопловства се и овом приликом захваљује Музеју ваздухопловства и аеродрому „Никола Тесла“ на осмеху који смо заједно подарили најмлађима, уз обећање и уверење да ће таквих осмеха бити и у будућности. 

 


Назад на остале вести