Од 01.08.2024. године Републичка административна такса износи 1090,00 динара  Од 03. јула 2024. године захтевe за летове беспилотних ваздухоплова подносити на uas@cad.gov.rs  Подношење рекламација путника преко веб форме на сајту Директората, више о томе на линку  Захтев за одобравање летења беспилотног ваздухоплова у својству странке у управном поступку подносе власник/корисник или оператер бесилотног ваздухопловног непосредно или преко овлашћеног пуномоћника  Нова издања образаца Одељења пловидбености можете преузети на следећем линку 
Вести са сајта

Директорат на 14. ICAO конференцији о ваздушној пловидби

Уторак, 10.09.2024.
Директорат на 14. ICAO конференцији о ваздушној пловидби

 На основу платформе коју је усвојила Влада Републике Србије, делегација Директората цивилног ваздухопловства РС, учествовала је на 14. конференцији о ваздушној пловидби одржаној од 26. августа до 6. септембра 2024. године, у седишту Међународне организације цивилног ваздухопловства (ICAO) у Монтреалу.

 
Конференција под називом ‘’Побољшање перформанси као покретач одрживости”, имала је за циљ постизање глобалног консензуса о иницијативама за унапређење перформанси које ће омогућити ICAO чланицама и индустрији да се, у контексту ограничених ресурса у ваздушној пловидби, ефикасније суоче са еколошким изазовима у ваздухопловству.
 
 
Посебан фокус био је на дискусијама које су довеле до сета кључних препорука у области ваздушне пловидбе и безбедности, усмерених на постизање дугорочног циља међународног ваздухопловства о нето нултим емисијама угљен-диоксида до 2050. године.

Назад на остале вести