Од 01.08.2024. године Републичка административна такса износи 1090,00 динара  Од 03. јула 2024. године захтевe за летове беспилотних ваздухоплова подносити на uas@cad.gov.rs  Подношење рекламација путника преко веб форме на сајту Директората, више о томе на линку  Захтев за одобравање летења беспилотног ваздухоплова у својству странке у управном поступку подносе власник/корисник или оператер бесилотног ваздухопловног непосредно или преко овлашћеног пуномоћника  Нова издања образаца Одељења пловидбености можете преузети на следећем линку 
Вести са сајта

Директорат домаћин регионалног састанка Сталног комитета за финансије EUROCONTROL-а

Среда, 04.09.2024.
Директорат домаћин регионалног састанка Сталног комитета за финансије EUROCONTROL-а

 У Директорату цивилног ваздухопловства Републике Србије, 3. септембра 2024. године, одржан је регионални састанак Сталног комитета за финансије (Standing Committee on Finance), као припрема за предстојећи 43. SCF састанак који ће се одржати у EUROCONTROL-у.

На састанку су учествовали представници EUROCONTROL-а Бев Чандрасена, финансијски директор, и Јохан Кјер-Хансен, шеф Агенцијског пословног планирања и мониторинга, Катарина Клара Дакић из Директората цивилног ваздухопловства РС, Ивана Белановић из СМАТСА, као чланови SCF из Републике Северне Македоније, Републике Бугарске и Републике Албаније. 
 
 
Састанак је протекао у конструктивној атмосфери, а присутни су дискутовали о кључним питањима у вези са финансијским планирањем и будућим корацима који ће бити разматрани на наредном SCF састанку у Бриселу.
 

Назад на остале вести