Од 01.08.2024. године Републичка административна такса износи 1090,00 динара  Од 03. јула 2024. године захтевe за летове беспилотних ваздухоплова подносити на uas@cad.gov.rs  Подношење рекламација путника преко веб форме на сајту Директората, више о томе на линку  Захтев за одобравање летења беспилотног ваздухоплова у својству странке у управном поступку подносе власник/корисник или оператер бесилотног ваздухопловног непосредно или преко овлашћеног пуномоћника  Нова издања образаца Одељења пловидбености можете преузети на следећем линку 
Вести са сајта

Безбедносна наредба

Четвртак, 22.08.2024.
Безбедносна наредба

Директорат цивилног ваздухопловства Републике Србије је дана 21.08.2024. године, донео безбедносну наредбу која се односи на употребу оперативних места на води за потребе полетања и слетања ултралаких ваздухоплова, а која је у примени од 22.08.2024. године.
 
Наредбом се забрањује коришћење оперативних места која се налазе на води за потребе полетања и слетања за ултралаке ваздухоплове.
 
Разлог доношења безбедносне наредбе је повећан број пријављених догађаја који имају или могу да имају утицај на безбедност ваздушног саобраћаја.
 
Безбедносна наредба важи све док се не стави ван снаге.

Назад на остале вести