Подношење рекламација путника преко веб форме на сајту Директората, више о томе на линку  Од 01.07.2023. године Републичка административна такса износи 1040,00 динара  Захтев за одобравање летења беспилотног ваздухоплова у својству странке у управном поступку подносе власник/корисник или оператер бесилотног ваздухопловног непосредно или преко овлашћеног пуномоћника  Нова издања образаца Одељења пловидбености можете преузети на следећем линку 
Вести са сајта

Потписан Радни аранжман између Директората и Европске агенције за безбедност ваздушног саобраћаја (ЕАSА)

Понедељак, 10.06.2024.
Потписан Радни аранжман између Директората и Европске агенције за безбедност  ваздушног саобраћаја (ЕАSА)

 Директорат цивилног ваздухопловства Републике Србије и Европска агенција за безбедност ваздушног саобраћаја (ЕАSА) потписали су 7. јуна 2024. године у Келну, Радни аранжман о прикупљању и размени информација о безбедности ваздухоплова у оквиру ЕУ Програма безбедности прегледа страних ваздухоплова на платформи.

Радни аранжман, који су потписали директорка Директората цивилног ваздухопловства РС Мирјана Чизмаров и новоизабрани генерални директор Агенције за безбедност ваздушног саобраћаја Флоријан Гијерме, има за циљ постизање високог и уједначеног нивоа безбедности цивилног ваздухопловства кроз усклађени приступ спровођења међународних безбедносних стандарда, чиме се успостављају радне процедуре за спровођење прегледа страних ваздухоплова на платформи који слећу на аеродроме на територији Републике Србије.
 
Потписивањем овог Радног аранжмана Директорат цивилног ваздухопловства РС наставља сјајну сарадњу са ЕАSА са циљем примене највиших безбедносних стандарда.
 
 

Назад на остале вести