Подношење рекламација путника преко веб форме на сајту Директората, више о томе на линку  Од 01.07.2023. године Републичка административна такса износи 1040,00 динара  Захтев за одобравање летења беспилотног ваздухоплова у својству странке у управном поступку подносе власник/корисник или оператер бесилотног ваздухопловног непосредно или преко овлашћеног пуномоћника  Нова издања образаца Одељења пловидбености можете преузети на следећем линку 
Вести са сајта

Састанак генералних директора цивилног ваздухопловства држава чланица ICAO EUR/NAT региона

Уторак, 23.04.2024.
Састанак генералних директора цивилног ваздухопловства држава чланица ICAO EUR/NAT региона

 Директорка Директората цивилног ваздухопловства Републике Србије Мирјана Чизмаров, присуствовала је 23.4.2024. године састанку генералних директора цивилног ваздухопловства држава чланица ICAO EUR/NATрегиона, одржаном у Тулузу. 

Директорка Чизмаров, подршком држава чланица изабрана је за заменицу председавајућег састанком који је окупио представнике 56 држава, као и учеснике из Канаде и Сједињених Америчких Држава, те бројне међународне ваздухопловне организације и агенције, укључујући Европску комисију, EASA и EUROCONTROL. 
 
 
Међу главним темама била је обука и развој нове генерације ваздухопловних стручњака, ICAO активности усмерене на заштиту животне средине, као и јачање отпорности ваздухопловног система.
 
Посебна пажња посвећена је иницијативама за унапређење родне равноправности и промоцију родно освешћене политике, што представља важан корак ка оснаживању положаја жена у ваздухопловству. Поред тога, разматране су и стратегије за пружање подршке жртвама ваздухопловних несрећа и њиховим породицама, као и потврђивање међународних уговора у области ваздухопловства.
 

Назад на остале вести