Подношење рекламација путника преко веб форме на сајту Директората, више о томе на линку  Од 01.07.2023. године Републичка административна такса износи 1040,00 динара  Захтев за одобравање летења беспилотног ваздухоплова у својству странке у управном поступку подносе власник/корисник или оператер бесилотног ваздухопловног непосредно или преко овлашћеног пуномоћника  Нова издања образаца Одељења пловидбености можете преузети на следећем линку 
Вести са сајта

Одржан семинар о безбедности ваздухопловству

Петак, 19.04.2024.
Одржан семинар о безбедности ваздухопловству

У организацији Директората цивилног ваздухопловства Републике Србије, 18.04.2024. године, на аеродрому Крагујевац/MIND, одржан је  Семинар о безбедности у ваздухопловству.

На изузетно посећеном ваздухопловном скупу, приказане су презентације из области саобраћајне делатности, ваздухопловног особља, управљања ваздушним саобраћајем, обезбеђивања у ваздухопловству и аеродрома, чиме се ваздухопловна заједница информисала о регулаторном уређењу.
 
 
Овиме се такође извршило освежење постојећих знања, размена мишљења и искуства, али и указало на грешке које се најчешће дешавају у летењу.
 
Поред представника Директората, учешће на семинару узели су и представници Центра за истраживање несрећа у саобраћају Републике Србије, који су присутне упознали са прописима и правилницима из ове области.
 

Назад на остале вести