Подношење рекламација путника преко веб форме на сајту Директората, више о томе на линку  Од 01.07.2023. године Републичка административна такса износи 1040,00 динара  Захтев за одобравање летења беспилотног ваздухоплова у својству странке у управном поступку подносе власник/корисник или оператер бесилотног ваздухопловног непосредно или преко овлашћеног пуномоћника  Нова издања образаца Одељења пловидбености можете преузети на следећем линку 
Вести са сајта

Придруживање БиХ Меморандуму о разумевању о међусобној сарадњи у ваздухопловству између земаља региона

Петак, 29.03.2024.
Придруживање БиХ Меморандуму о разумевању о међусобној сарадњи у ваздухопловству између земаља региона

 У Директорату цивилног ваздухопловства Републике Србије, 28.03.2024. године, одржан је састанак између директорке Директората цивилног ваздухопловства Републике Србије Мирјане Чизмаров, и новог вршиоца дужности генералног директора Дирекције за цивилно ваздухопловство Босне и Херцеговине Зорислава Ивановића.

Дирекција за цивилно ваздухопловство БиХ је том приликом потписала Меморандум о разумевању о међусобној сарадњи у ваздухопловству, и придружила се Србији, Црној Гори, Северној Македонији, Турској и Албанији које су Меморандум о разумевању о међусобној сарадњи у ваздухопловству потписале током 2023. године. 
 
 
Потписивање Меморандума од стране БиХ представља заокружен процес чиме ће ваздухопловне власти овог дела Европе продубити своју мултилатералну сарадњу, са основним циљем да се безбедност и обезбеђивање у цивилном ваздухопловству региона подигну на највиши могући ниво.
 

Назад на остале вести