Подношење рекламација путника преко веб форме на сајту Директората, више о томе на линку  Од 01.07.2023. године Републичка административна такса износи 1040,00 динара  Захтев за одобравање летења беспилотног ваздухоплова у својству странке у управном поступку подносе власник/корисник или оператер бесилотног ваздухопловног непосредно или преко овлашћеног пуномоћника  Нова издања образаца Одељења пловидбености можете преузети на следећем линку 
Вести са сајта

Потписан споразум о обуци између ЈАА ТО и Директората цивилног ваздухопловства Србије

Понедељак, 13.11.2023.
Потписан споразум о обуци између ЈАА ТО и Директората цивилног ваздухопловства Србије

 У Директорату цивилног ваздухопловства Републике Србије, 10.11.2023. године, потписан је једногодишњи свеобухватни споразум о обуци између Организације за обуку ЈАА (ЈАА ТО) и Директората, који означава значајно продубљивање сарадње и међусобну посвећеност унапређењу безбедности ваздушног саобраћаја.

Споразум, који ступа на снагу у јануару 2024. године, подразумева разнолику палету обука, укључујући традиционалне тренинге у учионици, виртуелно учење и онлине курсеве, како у седишту ЈАА ТО тако и у Србији.
 
Један од значајнијих момената ове сарадње је интересовање Директората за ексклузивни програм Диплома за беспилотне ваздухоплове (UAS) који нуди ЈАА ТО, који означава иновативан приступ области беспилотних ваздухоплова.
 
Горан Јовичић, помоћник генералног директора Директората, истакао је да овај споразум представља добру основу за планирање програма обуке и да верује да ће коришћење ресурса ЈАА ТО допринети ефикаснијем развоју система безбедности ваздухопловства. 
 
Започињањем ове сарадње Директората са ЈАА ТО, усавршавају се заједничка знања две организације са фокусом на унапређење безбедности и регулаторних стандарда у цивилном ваздухопловству.
 

Назад на остале вести