Подношење рекламација путника преко веб форме на сајту Директората, више о томе на линку  Од 01.07.2023. године Републичка административна такса износи 1040,00 динара  Захтев за одобравање летења беспилотног ваздухоплова у својству странке у управном поступку подносе власник/корисник или оператер бесилотног ваздухопловног непосредно или преко овлашћеног пуномоћника  Нова издања образаца Одељења пловидбености можете преузети на следећем линку 
Вести са сајта

Директорат домаћин регионалне ICAO радионице у ваздушној пловидби

Четвртак, 09.11.2023.
Директорат домаћин регионалне ICAO радионице у ваздушној пловидби

 У Директорату цивилног ваздухопловства Републике Србије, 7. и 8. новембра 2023. године, одржана је ICAO EUR/NAT радионица посвећена националним ваздухопловним властима у региону о правилном деловању и успешном решавању важних критичних елемената у домену ваздушне пловидбе (ANS).

На иницијативу Директората да Србија буде домаћин регионалне ICAO радионице, предавању су присуствовали представници ICAO EUR/NAT регионалног бироа из Париза, ваздухопловних власти Црне Горе, Босне и Херцеговине, Северне Македоније, Албаније, Турске, Словеније и Италије, СМАТСА и ДЦВ. 
 
Говор добродошлице упутио је помоћник директора Директората Златко Мишчевић, који је говорио о резултатима које је наша земља постигла у оквиру недавних ICAO USOAP провера, и истакао да је сигуран ће ова радионица помоћи при обављању свих неопходних активности у овој области. 
 
Директорат цивилног ваздухопловства Републике Србије, кроз радионице и сусрете оваквог карактера, наставља да негује релације између земаља у овом делу Европе, чиме додатно доприноси унапређењу сарадње између субјеката у цивилном ваздухопловству.
 

Назад на остале вести