Подношење рекламација путника преко веб форме на сајту Директората, више о томе на линку  Од 01.07.2023. године Републичка административна такса износи 1040,00 динара  Захтев за одобравање летења беспилотног ваздухоплова у својству странке у управном поступку подносе власник/корисник или оператер бесилотног ваздухопловног непосредно или преко овлашћеног пуномоћника  Нова издања образаца Одељења пловидбености можете преузети на следећем линку 
Вести са сајта

18. састанак Регионалног саветодавног комитета за трагање и спасавање

Среда, 08.11.2023.
18. састанак Регионалног саветодавног комитета за трагање и спасавање

 Делегација Директората цивилног ваздухопловства Републике Србије, предвођена директорком Мирјаном Чизмаров, учествовала је 8. новембра 2023. године, на састанку Координационог одбора Регионалног саветодавног комитета за трагање и спасавање у цивилном ваздухопловству (RASARAC) одржаном у Скопљу.

Састанак на ком су се разматрали годишњи извештаји о раду RASARAC-а, усвојили планови за наредну годину и анализирале релације са другим међународним организацијама и телима, представља важан корак у даљем јачању регионалне сарадње и унапређењу капацитета за трагање и спасавање у цивилном ваздухопловству.
 
 
Један од кључних момената овогодишњег састанка је иницијатива директорке Директората Мирјане Чизмаров у вези успостављања нове димензије сарадње између RASARAC-а и ЈАА ТО организације, уприличена потписивањем Меморандума о сарадњи између ова два тела.  
 
Директорка Чизмаров је у свом обраћању нагласила значај међународне сарадње и константног унапређења процедура у области трагања и спасавања, као и да очекује да ће потписани Меморандум значајно допринети квалитету специјализованих обука у области трагања и спасавања у цивилном ваздухопловству за чланице RASARAC-а, што је од виталног значаја за безбедност и ефикасност у ургентним ситуацијама.
 
 
Током 18. састанка потврђено је приступање Републике Албаније, као пуноправног члана раду RASARAC-а, чиме ће се број земаља које учествују у раду Регионалног комитета повећати на укупно 11 земаља (поред Србије, Босне и Херцеговине, Северне Македоније, Словачке, Словеније, Црне Горе, Хрватске, Бугарске, Мађарске, и Чешке).
 

Назад на остале вести