Подношење рекламација путника преко веб форме на сајту Директората, више о томе на линку  Од 01.07.2023. године Републичка административна такса износи 1040,00 динара  Захтев за одобравање летења беспилотног ваздухоплова у својству странке у управном поступку подносе власник/корисник или оператер бесилотног ваздухопловног непосредно или преко овлашћеног пуномоћника  Нова издања образаца Одељења пловидбености можете преузети на следећем линку 
Вести са сајта

Директорка Директората отворила конференцију "Aviation Day South East Europe“

Уторак, 17.10.2023.
Директорка Директората отворила конференцију "Aviation Day South East Europe“

 Директорка Директората цивилног ваздухопловства Републике Србије Мирјана Чизмаров, свечано је данас отворила конференцију "Aviation Day South East Europe“, посвећену ваздухопловно-саобраћајној инфраструктури и туризму који се ослања на ваздухопловни бизнис. 

Једнодневна конференција у организацији Међународне асоцијације за ваздушни превоз (IATA) и националне авио-компаније Ер Србија, уприличена је како би се разговарало о темама у вези са авијацијом у југоисточној Европи, са посебним фокусом на ваздушну повезаност између тржишта централне и источне Европе.
 
Директорка Чизмаров је у уводном излагању упутила захвалност домаћинима конференције, на првом месту Ер Србији, истакавши да национална авио-компанија константно расте и шири своје пословање и истовремено позитивно утиче на регионално авио-тржиште. 
 
Речи подршке упућене су IATA-и, која континуирано ради на побољшању положаја и статуса свих заинтересованих страна у различитим областима, почевши од безбедности и олакшица у ваздухопловству, безбедности у ваздухопловству, економије, све до питања животне средине у ваздухопловству.
 
Директорат цивилног ваздухопловства Републике Србије са великим задовољством подржава овакве ваздухопловне скупове, на којима се воде дискусије, размењују ставови и мишљења из различитих углова, нарочито када се баве питањима ваздушне повезаности, одрживог развоја ваздухопловства, изазовима и приоритетима за одрживо ваздухопловство као и развојем одрживе регионалне инфраструктуре.
 

Назад на остале вести