Подношење рекламација путника преко веб форме на сајту Директората, више о томе на линку  Од 01.07.2023. године Републичка административна такса износи 1040,00 динара  Захтев за одобравање летења беспилотног ваздухоплова у својству странке у управном поступку подносе власник/корисник или оператер бесилотног ваздухопловног непосредно или преко овлашћеног пуномоћника  Нова издања образаца Одељења пловидбености можете преузети на следећем линку 
Вести са сајта

Регионална конференција “Жене у полицији и лидерство: изазови и добре праксе”

Петак, 13.10.2023.
Регионална конференција “Жене у полицији и лидерство: изазови и добре праксе”

 Директорка Директората цивилног ваздухопловства Републике Србије Мирјана Чизмаров, учествовала је 13.10.2023. године у Палати Србије на Регионалној конференцији "Жене у полицији и лидерство - изазови и добре праксе".

Конференција организована од стране Мрежа жена у полицији Министарства унутрашњих послова Републике Србије, у сарадњи са УН Wомен, имала је за циљ размену искустава и добре праксе на регионалном и европском нивоу када су у питању лидерке и њихова улога, повезивање и јачање сарадње кроз међусобну подршку. 
 
 
Поред директорке Чизмаров, саговорнице на тему родне равноправности у доминатно мушким професијама, биле су једне од успешнијих жена на нашим просторима министарке Владе Србије, Јелена Танасковић, Маја Поповић, Славица Ђукиц Дејановић, Дарија Кисић, председница Врховног суда Јасмина Васовић, Повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић, Гордана Предиц, специјална саветница министарке културе као и селекторка женске кошаркашке репрезентације Србије Марина Маљковић. 
 
Родна равноправност је изузетно важна тема, а конференције попут ове представљају велики корак ка оснаживању жена, с обзиром да приказују примере најуспешнијих дама које руше све родне стереотипе о (не)дозвољеним амбицијама и пословним резултатима.
 

Назад на остале вести