Подношење рекламација путника преко веб форме на сајту Директората, више о томе на линку  Од 01.07.2023. године Републичка административна такса износи 1040,00 динара  Захтев за одобравање летења беспилотног ваздухоплова у својству странке у управном поступку подносе власник/корисник или оператер бесилотног ваздухопловног непосредно или преко овлашћеног пуномоћника  Нова издања образаца Одељења пловидбености можете преузети на следећем линку 
Вести са сајта

Радионица о одрживом гориву у цивилном ваздухопловству

Среда, 04.10.2023.
Радионица о одрживом гориву у цивилном ваздухопловству

 На иницијативу Европске конференције цивилног ваздухопловства (ECAC), у Директорату цивилног ваздухопловства Републике Србије, 3. и 4. октобра 2023. године, одржана је радионица о одрживом гориву у цивилном ваздухопловству.

Радионица је организована са циљем да се земље чланице ECAC, међу којима је и Србија, упознају са тенденцијама које чини Европа на путу ка остварењу задатог циља, а то је нулта емисија угљен-диоксида у авио гориву до 2050. године.  
 
Гост предавач, специјалиста за климатске промене и изградњу капацитета (ЕCAC) Цезар Валарде, обрадио је питања зашто су одржива ваздухопловна горива неопходна, каква је европска политика у погледу одрживих ваздухопловних горива, какви су европски потенцијали, и зашто је битна подршка развоју одрживих ваздухопловних горива. 
 
Дводневном едукативном догађају присуствовали су представници Директората цивилног ваздухопловства РС, Министарства енергетике и рударства, СМАТСА д.о.о., аеродрома “Константин Велики” и Аеродрома Србије.
 

Назад на остале вести