Од 01.08.2024. године Републичка административна такса износи 1090,00 динара  Од 03. јула 2024. године захтевe за летове беспилотних ваздухоплова подносити на uas@cad.gov.rs  Подношење рекламација путника преко веб форме на сајту Директората, више о томе на линку  Захтев за одобравање летења беспилотног ваздухоплова у својству странке у управном поступку подносе власник/корисник или оператер бесилотног ваздухопловног непосредно или преко овлашћеног пуномоћника  Нова издања образаца Одељења пловидбености можете преузети на следећем линку 
Вести са сајта

Одржан 72. Специјални састанак генералних директора ECAC

Петак, 08.09.2023.
Одржан 72. Специјални састанак генералних директора ECAC

Директорка Директората цивилног ваздухопловства Републике Србије Мирјана Чизмаров, у периоду од 7. до 9. септембра 2023. године, присуствовала је 72. специјалном састанку генералних директора цивилних ваздухопловстава земаља чланица Европске конференције цивилног ваздухопловства (ЕCAC), одржаном у Валети на Малти.

На иницијативу Координационог комитета ЕCAC-а, и уз једногласну подршку генералних директора, директорка Директората Мирјана Чизмаров изабрана је на место представника и кључне особе на тему развоја система система беспилотних ваздухоплова (UAS). 
 
Представници ваздухопловних власти земаља чланица ECAC, разговарали су, између осталог, о реализованим активностима са претходног састанка, као и о новим циљевима који су постављени за 2024. годину.
 
 
 
 

Назад на остале вести