Подношење рекламација путника преко веб форме на сајту Директората, више о томе на линку  Од 01.07.2023. године Републичка административна такса износи 1040,00 динара  Захтев за одобравање летења беспилотног ваздухоплова у својству странке у управном поступку подносе власник/корисник или оператер бесилотног ваздухопловног непосредно или преко овлашћеног пуномоћника  Нова издања образаца Одељења пловидбености можете преузети на следећем линку 
Вести са сајта

Генерални директор EUROCONTROL-а у посети Директорату

Уторак, 07.03.2023.
Генерални директор EUROCONTROL-а у посети Директорату

 Директорка Директората цивилног ваздухопловства Републике Србије Мирјана Чизмаров, састала се 03.07.2023. године у Београду, са генералним директором Европске организације за безбедност ваздушне пловидбе (EUROCONTROL) Раулом Медином Кабаљером и регионалним директорима цивилних ваздухопловних власти, у циљу упознавања са будућим пројектима у области ваздушне пловидбе.

Мултилатералном сусрету су, поред директорке Мирјане Чизмаров и директора Раула Медине, присуствовали представници цивилних ваздухопловних власти Републике Турске, директор Агенције за цивилно ваздухопловство Црне Горе Зоран Максимовић, директор Агенције за цивилно ваздухопловство Републике С. Македоније Томислав Тунтев и директор ваздухопловних власти Р. Албаније Максим Ет’хемај.

Састанку који је одржан са циљем да се ојача сарадња земаља региона са EUROCONTROL, претходио је брифинг са министром за грађевинарство, саобраћај и инфраструктуру Гораном Весићем, који је са господином Медином разговарао о потребним механизмима за даље унапређење сарадње ове ваздухопловне организације са Републиком Србијом у области цивилног ваздухопловства.


Назад на остале вести