Од 01.08.2024. године Републичка административна такса износи 1090,00 динара  Од 03. јула 2024. године захтевe за летове беспилотних ваздухоплова подносити на uas@cad.gov.rs  Подношење рекламација путника преко веб форме на сајту Директората, више о томе на линку  Захтев за одобравање летења беспилотног ваздухоплова у својству странке у управном поступку подносе власник/корисник или оператер бесилотног ваздухопловног непосредно или преко овлашћеног пуномоћника  Нова издања образаца Одељења пловидбености можете преузети на следећем линку 
Вести са сајта

Уручен Сертификат аеродрома београдском аеродрому Никола Тесла

Понедељак, 29.05.2023.
Уручен Сертификат аеродрома београдском аеродрому Никола Тесла

 Директорка Директората цивилног ваздухопловства Републике Србије Мирјана Чизмаров, 29.05.2023. године, уручила је генералном директору аеродрома Никола Тесла у Београду, Франсоа Беризу, измену Сертификата аеродрома којим је окончан један од најзначајнијих инфраструктурних пројеката у целокупном концесионом периоду. 

Директорат цивилног ваздухопловства Републике Србије је у периоду од 29. децембра 2022. године до 25. маја 2023. године, спровео непосредну проверу аеродрома у обиму који је неопходан да би се одлучило о захтеву о измени сертификата аеродрома. 
 
Након спроведене провере, Директорат је утврдио да су испуњени сви услови који су од значаја за почетак коришћења новоизграђене полетно-слетне стазе  на аеродрому „Никола Тесла“ Београд, након чега је издао решење о измени Сертификата аеродрома којим се дозвоЉава коришћење новоизграђене полетно-слетне стазе на аеродрому „Никола Тесла“ Београд.
 
 
Овом приликом, директорка Директората цивилног ваздухопловства РС Мирјана Чизмаров, изјавила је да су активности поводом измене Сертификата аеродрома, успешно спроведене заједничким ангажовањем и свеобухватним приступом свих надлежних организација и ваздухопловних субјеката, а пре свега Даваоца концесије, Директората, оператера аеродрома, СМАТСА и Ер Србија. 
 
Издавањем решења о измени сертификата аеродрома и његовим ступањем на снагу дана 6. јуна 2023. године, биће омогућено коришћење новоизграђене полетно-слетне стазе чиме ће бити испуњен најважнији услов за даље унапређење ваздушног саобраћаја, аеродромске инфраструктуре на аеродрому као и повећање обима саобраћаја уз истовремено омогућавање безбедног, ефикасног и одрживог развоја ваздушног саобраћаја у нашој земљи.
 
Фото: Александар Стојановић

Назад на остале вести