Подношење рекламација путника преко веб форме на сајту Директората, више о томе на линку  Од 01.07.2023. године Републичка административна такса износи 1040,00 динара  Захтев за одобравање летења беспилотног ваздухоплова у својству странке у управном поступку подносе власник/корисник или оператер бесилотног ваздухопловног непосредно или преко овлашћеног пуномоћника  Нова издања образаца Одељења пловидбености можете преузети на следећем линку  
Вести са сајта

Издата потврда о типу за авион УТВА 75А41М-Сова

Четвртак, 18.05.2023.
Издата потврда о типу за авион УТВА 75А41М-Сова

 Након шест година развоја и испитивања, Директорат цивилног ваздухопловства Републике Србије, 12.маја 2023. године, издао је потврду о типу за авион Утва 75А41М-Сова, признање које потврђује да авион испуњава све сигурносне стандарде и техничке захтеве у ваздухопловству. 

Ово је велики успех за српску авио-индустрију као и признање посвећеном тиму инжењера и свима који су били укључени у развој овог авиона. 

Додела Тип сертификата отвара могућности за извоз авиона на глобално тржиште и јача репутацију овог авиона као поузданог авиона за обуку и доприноси даљем развоју српске авио-индустрије.

 

Назад на остале вести