Подношење рекламација путника преко веб форме на сајту Директората, више о томе на линку  Од 01.07.2023. године Републичка административна такса износи 1040,00 динара  Захтев за одобравање летења беспилотног ваздухоплова у својству странке у управном поступку подносе власник/корисник или оператер бесилотног ваздухопловног непосредно или преко овлашћеног пуномоћника  Нова издања образаца Одељења пловидбености можете преузети на следећем линку 
Вести са сајта

Обука освежења знања из ваздухопловне медицине

Субота, 13.05.2023.
Обука освежења знања из ваздухопловне медицине

У Директорату цивилног ваздухопловства Републике Србије, 13.05.2023. године, организована је шеста по реду Обука освежења знања из ваздухопловне медицине (АМЕ refresher training) намењена овлашћеним лекарима (АМЕ), лекарима-консултантима и психолозима који учествују у ваздухоплвно-медицинским прегледима цивилног ваздухопловног особља.
 
Учесници из Србије, Црне Горе, Словеније, Македоније, Босне и Херцеговинe и Хрватске имали су могућност да размене професионална искуства и да добију нове информације и смернице за рад из домена ваздухопловне медицине и оне које се односе на технологије рада и основе људског фактора у контроли летења. Ове године један од предавача био је и др Declan Maher (CAA Ireland Chief medical officer и председник Европског удружења за ваздухопловну медицину - ЕSАМ).  
 
 
Директорат цивилног ваздухопловства Републике Србије наставља организовање оваквих скупова, јер представљају јединствену прилику за професионално усавршавање са циљем да се допринесе повећању безбедности ваздушног саобраћаја. 
 

Назад на остале вести