Подношење рекламација путника преко веб форме на сајту Директората, више о томе на линку  Од 01.07.2023. године Републичка административна такса износи 1040,00 динара  Захтев за одобравање летења беспилотног ваздухоплова у својству странке у управном поступку подносе власник/корисник или оператер бесилотног ваздухопловног непосредно или преко овлашћеног пуномоћника  Нова издања образаца Одељења пловидбености можете преузети на следећем линку 
Вести са сајта

Директорат у посети организацији GAS Aviation

Петак, 07.04.2023.
Директорат у посети организацији GAS Aviation

 Директорка Директората цивилног ваздухопловства Републике Србије Мирјана Чизмаров, посетила је 06.04.2023. године GAS Aviation у Смедервској Паланци, организацију која се бави пословима континуиране пловидбености (CAMO – Continued Airworthiness Management Organization) авиона, мотора и компоненти, као и одржавању истих (AMO – Approved Maintenance Organization).

На састанку, којем су поред делегације Директората присуствовали и запослени ове организације, на челу са директором Жељком Ивошевићем, разговарало се о будућим пројектима у ваздушном саобраћају, као и подршци Директората ваздухопловним субјектима који континуирано раде на промовисању и јачању ваздухопловне културе у Србији.

GAS Aviation основан је 1996. године у Смедереву и до данас је ретка компанија у региону која врши ремонт мотора Licoming i Continental. Одобрен са EASA.145.0713 за линијско и базно одржавање ваздухоплова, мотора и компоненти издату од стране ЕАSА-е која се односи на Foreign Approved Maintenance Organization (одобрене организације одржавања са седиштем на територији ван Европске Уније). 

Директорат цивилног ваздухопловства Републике Србије, оваквим посетама наставља да унапређује сарадњу са ваздухопловним субјектима широм Србије који су изузетно значајни у очувању безбедности цивилног ваздухопловства Републике Србије.  


Назад на остале вести