Подношење рекламација путника преко веб форме на сајту Директората, више о томе на линку  Од 01.07.2023. године Републичка административна такса износи 1040,00 динара  Захтев за одобравање летења беспилотног ваздухоплова у својству странке у управном поступку подносе власник/корисник или оператер бесилотног ваздухопловног непосредно или преко овлашћеног пуномоћника  Нова издања образаца Одељења пловидбености можете преузети на следећем линку    
Вести са сајта

Почела основна обука из ваздухопловне медицине

Понедељак, 27.03.2023.
Почела основна обука из ваздухопловне медицине

У Директорату цивилног ваздухопловства Републике Србије, 27.03.2023. године, почела је Основна обука из ваздухопловне медицине која ће трајати до 01.04.2023. године. 

Тим поводом, директорка Директората цивилног ваздухопловства Републике Србије Мирјана Чизмаров се обратила учесницима и пожелела им срећан почетак обуке, посебно истакавши значајно место које ваздухопловни лекари заузимају у ваздухопловству, с обзиром да испитују здравствену способност ваздухопловног особља и помажу очувању њиховог здравља током каријере.  
 
Директорат цивилног ваздухопловства Републике Србије је као организатор обуке, у циљу промоције безбедности ваздушног саобраћаја и доступности обуке заинтересованим лекарима из наше земље и региона, учинио учешће потпуно бесплатним.
 
Полазници ће по завршетку обуке стећи права овлашћених лекара за обављање прегледа ваздухопловног особља и то: 
класа 2 - дозвола  приватног пилота, пилота једрилице, пилота балона, параглајдера, падобранца; 
ЛАПЛ -дозвола пилота лаких ваздухоплова; 
СС -кабинско особље.
 
Директорат цивилног ваздухопловства Републике Србије наставља са континуираним едукацијама лекара и професионалним усавршавањима ваздухопловних субјеката са циљем да се и на такав начин допринесе унапређењу ваздушног саобраћаја. 
 

Назад на остале вести