Од 01.08.2024. године Републичка административна такса износи 1090,00 динара  Од 03. јула 2024. године захтевe за летове беспилотних ваздухоплова подносити на uas@cad.gov.rs  Подношење рекламација путника преко веб форме на сајту Директората, више о томе на линку  Захтев за одобравање летења беспилотног ваздухоплова у својству странке у управном поступку подносе власник/корисник или оператер бесилотног ваздухопловног непосредно или преко овлашћеног пуномоћника  Нова издања образаца Одељења пловидбености можете преузети на следећем линку 
Вести са сајта

Потписан Меморандум о разумевању у ваздухопловству између Србије и Италије

Четвртак, 16.03.2023.
Потписан Меморандум о разумевању у ваздухопловству између Србије и Италије

Дана 16.03.2023. године у организацацији цивилних ваздухопловних власти Републике Италије (ENAC) у Риму, потписан је Меморандум о разумевању у ваздухопловству између Директората цивилног ваздухопловства Републике Србије и ваздухопловних власти Републике Италије.

На уприличеној церемонији, Споразум о разумевању у ваздухопловству потписали су директорка Директората цивилног ваздухопловства РС Мирјана Чизмаров и генерални директор ЕНАЦ-а Алесијо Кваранта у присуству председника ENAC-а Пјерлуиђија Ди Палме и председнице Управног одбора Директората цивилног ваздухопловства Србије Оље Чокорило.

Потписивањем Меморандума омогућено је даље унапређење дугогодишње сарадње између ваздухопловних власти две земље, као и стварање флексибилног оквира за остваривање заједничких циљева у области цивилног ваздухопловства.

Споразум између осталог има за циљ да промовише развој ваздухопловства са посебним освртом на безбедност, летачке операције и дозволе летачког особља.

 


Назад на остале вести