Захтев за одобравање летења беспилотног ваздухоплова у својству странке у управном поступку подносе власник/корисник или оператер бесилотног ваздухопловног непосредно или преко овлашћеног пуномоћника  Нова издања образаца Одељења пловидбености можете преузети на следећем линку  Од 01.07.2021. године Републичка административна такса износи 900,00 динара 
Вести са сајта

Потписан Меморандум о разумевању у ваздухопловству између Србије и Италије

Четвртак, 16.03.2023.
Потписан Меморандум о разумевању у ваздухопловству између Србије и Италије

Дана 16.03.2023. године у организацацији цивилних ваздухопловних власти Републике Италије (ENAC) у Риму, потписан је Меморандум о разумевању у ваздухопловству између Директората цивилног ваздухопловства Републике Србије и ваздухопловних власти Републике Италије.

На уприличеној церемонији, Споразум о разумевању у ваздухопловству потписали су директорка Директората цивилног ваздухопловства РС Мирјана Чизмаров и генерални директор ЕНАЦ-а Алесијо Кваранта у присуству председника ENAC-а Пјерлуиђија Ди Палме и председнице Управног одбора Директората цивилног ваздухопловства Србије Оље Чокорило.

Потписивањем Меморандума омогућено је даље унапређење дугогодишње сарадње између ваздухопловних власти две земље, као и стварање флексибилног оквира за остваривање заједничких циљева у области цивилног ваздухопловства.

Споразум између осталог има за циљ да промовише развој ваздухопловства са посебним освртом на безбедност, летачке операције и дозволе летачког особља.

 


Назад на остале вести