Од 03. јула 2024. године захтевe за летове беспилотних ваздухоплова подносити на uas@cad.gov.rs  Подношење рекламација путника преко веб форме на сајту Директората, више о томе на линку  Од 01.07.2023. године Републичка административна такса износи 1040,00 динара  Захтев за одобравање летења беспилотног ваздухоплова у својству странке у управном поступку подносе власник/корисник или оператер бесилотног ваздухопловног непосредно или преко овлашћеног пуномоћника  Нова издања образаца Одељења пловидбености можете преузети на следећем линку 
Вести са сајта

У Директорату одржан годишњи LSSIP састанак

Четвртак, 02.03.2023.
У Директорату одржан годишњи LSSIP састанак

У Директорату цивилног ваздухопловства Републике Србије, 2.3.2023. године одржан је редовни годишњи LSSIP (Local Single Sky ImPlementation) састанак између представника Директората, Евроконтрола, Агенције за цивилно ваздухопловство Црне Горе и СМАТСА доо. 
 
LSSIP представља механизам планирања и извештавања у домену ATM (Air Traffic Management) за ECAC+ државе.
Евроконтрол као централна тачка прикупља ове податке преко националних контакт особа чији је задатак да доставе податке у вези нових циљева и ажурирају постојеће. 
 
Европски АТМ Мастер План линкован је са најважнијим АТМ иницијативама, тј. са DP (Deployment Programme), PCP (Pilot Common Project) и ICAO ASBUs (Aviation System Block Upgrades) и доступан је на еАТМ порталу (https://www.eatmportal.eu/working/).
 

Назад на остале вести