Захтев за одобравање летења беспилотног ваздухоплова у својству странке у управном поступку подносе власник/корисник или оператер бесилотног ваздухопловног непосредно или преко овлашћеног пуномоћника  Нова издања образаца Одељења пловидбености можете преузети на следећем линку  Од 01.07.2021. године Републичка административна такса износи 900,00 динара  Услови за улазак путника у Републику Србију, укључујући и информације за путнике који долазе из држава са посебним ризиком од ширења заразне болести COVID-19, и путовање у иностранство се могу наћи на интернет страници Министарства спољних послова www.mfa.gov.rs  Информације о условима за улазак путника у Републику Србију доступне су у форми НОТАМ-а на сајту Контроле летења Србије и Црне Горе Сматса д.о.о. - линк. 
Вести са сајта

У Директорату одржан годишњи LSSIP састанак

Четвртак, 02.03.2023.
У Директорату одржан годишњи LSSIP састанак

У Директорату цивилног ваздухопловства Републике Србије, 2.3.2023. године одржан је редовни годишњи LSSIP (Local Single Sky ImPlementation) састанак између представника Директората, Евроконтрола, Агенције за цивилно ваздухопловство Црне Горе и СМАТСА доо. 
 
LSSIP представља механизам планирања и извештавања у домену ATM (Air Traffic Management) за ECAC+ државе.
Евроконтрол као централна тачка прикупља ове податке преко националних контакт особа чији је задатак да доставе податке у вези нових циљева и ажурирају постојеће. 
 
Европски АТМ Мастер План линкован је са најважнијим АТМ иницијативама, тј. са DP (Deployment Programme), PCP (Pilot Common Project) и ICAO ASBUs (Aviation System Block Upgrades) и доступан је на еАТМ порталу (https://www.eatmportal.eu/working/).
 

Назад на остале вести