Од 03. јула 2024. године захтевe за летове беспилотних ваздухоплова подносити на uas@cad.gov.rs  Подношење рекламација путника преко веб форме на сајту Директората, више о томе на линку  Од 01.07.2023. године Републичка административна такса износи 1040,00 динара  Захтев за одобравање летења беспилотног ваздухоплова у својству странке у управном поступку подносе власник/корисник или оператер бесилотног ваздухопловног непосредно или преко овлашћеног пуномоћника  Нова издања образаца Одељења пловидбености можете преузети на следећем линку 
Вести са сајта

Потписан Меморандум о разумевању у ваздухопловству између земаља региона

Понедељак, 16.01.2023.
Потписан Меморандум о разумевању у ваздухопловству између земаља региона

У Директорату цивилног ваздухопловства Републике Србије, 16.01.2023. године потписан је Меморандум о разумевању о међусобној сарадњи у ваздухопловству, између Директората цивилног ваздухопловства Републике Србије, Агенције за цивилно ваздухопловство Црне Горе, Агенције за цивилно ваздухопловство Републике Северне Македоније и Генералног Директората цивилног ваздухопловства Републике Турске.
 
Потписивањем Меморандума о разумевању оствариће се заједнички интереси који ће се огледати и на међународном плану, пре свега у заједничком наступу према међународним организацијама у цивилном ваздухопловству. 
 
 
Овиме ће ваздухопловне власти овог дела Европе продубити своју мултилатералну сарадњу са основним циљем да се безбедност и обезбеђивање у цивилном ваздухопловству региона подигну на највиши могући ниво.
 
Мултилатералном сусрету и потписивању Меморандума присуствовао је министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић, као и председник ECAC-а (Европска конференција цивилног ваздухопловства) и генерални директор цивилних ваздухопловних власти Републике Италије Алесијо Кваранта.
 
Меморандум о разумевању о међусобној сарадњи у ваздухопловству потписали су генерални директори ваздухопловних власти земаља потписница и то: Директорка Директората цивилног ваздухопловства Републике Србије Мирјана Чизмаров, директор Агенције за цивилно ваздухопловство Црне Горе Зоран Максимовић, директор Агенције за цивилно ваздухопловство Републике Северне Македоније Томислав Тунтев и директор Генералног директората цивилног ваздухоловства Републике Турске Кемал Јиксек.
 
 
 
По завршетку интерне процедуре у Босни и Херцеговини и Републици Албанији, Меморандум о разумевању о међусобној сарадњи ће потписати и директори ваздухопловних власти ових земаља, директор Дирекције за цивилно ваздухопловство БиХ Чедомир Шушњар и директор ваздухопловних власти Р. Албаније Максим Ет’хемај.
 
Фото: Александар Стојановић
 

Назад на остале вести