Захтев за одобравање летења беспилотног ваздухоплова у својству странке у управном поступку подносе власник/корисник или оператер бесилотног ваздухопловног непосредно или преко овлашћеног пуномоћника  Нова издања образаца Одељења пловидбености можете преузети на следећем линку  Од 01.07.2021. године Републичка административна такса износи 900,00 динара 
Вести са сајта

Потписан Меморандум о разумевању у ваздухопловству између земаља региона

Понедељак, 16.01.2023.
Потписан Меморандум о разумевању у ваздухопловству између земаља региона

У Директорату цивилног ваздухопловства Републике Србије, 16.01.2023. године потписан је Меморандум о разумевању о међусобној сарадњи у ваздухопловству, између Директората цивилног ваздухопловства Републике Србије, Агенције за цивилно ваздухопловство Црне Горе, Агенције за цивилно ваздухопловство Републике Северне Македоније и Генералног Директората цивилног ваздухопловства Републике Турске.
 
Потписивањем Меморандума о разумевању оствариће се заједнички интереси који ће се огледати и на међународном плану, пре свега у заједничком наступу према међународним организацијама у цивилном ваздухопловству. 
 
 
Овиме ће ваздухопловне власти овог дела Европе продубити своју мултилатералну сарадњу са основним циљем да се безбедност и обезбеђивање у цивилном ваздухопловству региона подигну на највиши могући ниво.
 
Мултилатералном сусрету и потписивању Меморандума присуствовао је министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић, као и председник ECAC-а (Европска конференција цивилног ваздухопловства) и генерални директор цивилних ваздухопловних власти Републике Италије Алесијо Кваранта.
 
Меморандум о разумевању о међусобној сарадњи у ваздухопловству потписали су генерални директори ваздухопловних власти земаља потписница и то: Директорка Директората цивилног ваздухопловства Републике Србије Мирјана Чизмаров, директор Агенције за цивилно ваздухопловство Црне Горе Зоран Максимовић, директор Агенције за цивилно ваздухопловство Републике Северне Македоније Томислав Тунтев и директор Генералног директората цивилног ваздухоловства Републике Турске Кемал Јиксек.
 
 
 
По завршетку интерне процедуре у Босни и Херцеговини и Републици Албанији, Меморандум о разумевању о међусобној сарадњи ће потписати и директори ваздухопловних власти ових земаља, директор Дирекције за цивилно ваздухопловство БиХ Чедомир Шушњар и директор ваздухопловних власти Р. Албаније Максим Ет’хемај.
 
Фото: Александар Стојановић
 

Назад на остале вести