Обавештење Директората за пилоте параглајдера можете прочитати на следећем линку  Нова издања образаца Одељења пловидбености можете преузети на следећем линку  Од 01.07.2021. године Републичка административна такса износи 900,00 динара  Услови за улазак путника у Републику Србију, укључујући и информације за путнике који долазе из држава са посебним ризиком од ширења заразне болести COVID-19, и путовање у иностранство се могу наћи на   интернет страници Министарства спољних послова www.mfa.gov.rs  Информације о условима за улазак путника у Републику Србију доступне су у форми НОТАМ-а на сајту Контроле летења Србије и Црне Горе Сматса д.о.о. - линк  
Вести са сајта

У посети аеродрому Ечка и центру за обуку ваздухопловног особља Prince Aviation

Четвртак, 27.10.2022.
У посети аеродрому Ечка и центру за обуку ваздухопловног особља Prince Aviation

 Директорка Директората цивилног ваздухопловства Републике Србије Мирјана Чизмаров, посетила је 26.10.2022. године, центар за обуку Prince Aviation на аеродрому Ечка у Зрењанину, у циљу разматрања услова за даље унапређење сарадње са организацијом која се бави обуком летачког ваздухопловно особља.

На састанку, којем су поред делегације Директората присуствовали директор аеродрома Ечка Павле Марковић и представници центра Prince Aviation, на челу са директором Слободаном Стричевићем, разговарало се о будућим пројектима у ваздушном саобраћају, као и подршци Директората ваздухопловним субјектима који континуирано раде на промовисању и јачању ваздухопловне културе у Србији.
 
 
Центар за обуку Prince Aviation, са традицијом дугом три деценије, поседује EASA сертификат 145  (сертификат Европске агенције за безбедност ваздушног саобраћаја) који му омогућава одржавање авионских делова и потврда је да компанија испуњава највише стандарде у области одржавања авиона. Центар је између осталог, овлашћен за све врсте обука од спортског до саобраћајног пилота, као и за обуке на типу ваздухоплова Cessna Citation.
 

Назад на остале вести