Обавештење Директората за пилоте параглајдера можете прочитати на следећем линку  Нова издања образаца Одељења пловидбености можете преузети на следећем линку  Од 01.07.2021. године Републичка административна такса износи 900,00 динара  Услови за улазак путника у Републику Србију, укључујући и информације за путнике који долазе из држава са посебним ризиком од ширења заразне болести COVID-19, и путовање у иностранство се могу наћи на   интернет страници Министарства спољних послова www.mfa.gov.rs  Информације о условима за улазак путника у Републику Србију доступне су у форми НОТАМ-а на сајту Контроле летења Србије и Црне Горе Сматса д.о.о. - линк  
Вести са сајта

Нови успех и други ICAО сертификат за Србију – обезбеђивање у ваздухопловству на највишем нивоу

Среда, 28.09.2022.
Нови успех и други ICAО сертификат за Србију – обезбеђивање у ваздухопловству на највишем нивоу

 Директорка Директората цивилног ваздухопловства Републике Србије Мирјана Чизмаров, присуствовала је 27.09.2022. године заседању Скупштине ICAO у Монтреалу, и том приликом јој је уручен сертификат за изузетан успех при имплементацији стандарда и препоручених пракси у области система обезбеђивања у ваздухопловству.

 
Међународна организација за цивилно ваздухопловство (ICAO) је у периоду од 16. до 26. маја 2022. године, спровела проверу усаглашености система обезбеђивања у ваздухопловству (AVSEC) и олакшица у ваздушном саобраћају (FAL) Републике Србије и тиме утврдила да свеукупни ниво усаглашености овог система износи 94,73%, чиме се Република Србија сврстава у ред малог броја држава које примењују највиши ниво мера обезбеђивања у ваздухопловству и олакшица у ваздушном саобраћају. 
Постигнут резултат усаглашености од 94,73%, представља побољшање од 23,89 % у односу на проверу која је обављена 2010. године, и потврду да је Директорат протеклих година направио велики напредак у области обезбеђивања у ваздухопловству. 
 
Сертификат председника Савета ICAO за обезбеђивање у ваздухопловству установљен је као подршка иницијативи „No Country Left Behind’’, а  критеријуми усаглашености који се користе за ово признање су објективни, транспарентни и исти за све земље.
 
 
 
Овај резултат, као и успех из 2019. године, када је директорки Чизмаров уручен сертификат за успешну имплементацију ICAO стандарда и препоручених пракси у безбедности ваздухопловства (са степеном усаглашености од 93,3%,), представљају највећа признања запосленима у Директорату, који посвећено раде на томе како би учесницима у ваздушном саобраћају Србије пружили услуге на највишем нивоу. 
 

Назад на остале вести