Обавештење Директората за пилоте параглајдера можете прочитати на следећем линку  Нова издања образаца Одељења пловидбености можете преузети на следећем линку  Од 01.07.2021. године Републичка административна такса износи 900,00 динара  Услови за улазак путника у Републику Србију, укључујући и информације за путнике који долазе из држава са посебним ризиком од ширења заразне болести COVID-19, и путовање у иностранство се могу наћи на   интернет страници Министарства спољних послова www.mfa.gov.rs  Информације о условима за улазак путника у Републику Србију доступне су у форми НОТАМ-а на сајту Контроле летења Србије и Црне Горе Сматса д.о.о. - линк  
Вести са сајта

ICAO одит у области обезбеђивања у ваздухопловству и олакшица у ваздушном саобраћају

Петак, 27.05.2022.
ICAO одит у области обезбеђивања у ваздухопловству и олакшица у ваздушном саобраћају

 Међународна организација цивилног ваздухопловства (ICAO) је у периоду од 16. до 26. маја 2022. године, извршила проверу усаглашености система обезбеђивања у ваздухопловству (AVSEC) и олакшица у ваздушном саобраћају (FAL) Републике Србије, са међународним стандардима и препорученом праксом, како на националном, тако и на аеродромском нивоу.

 
У просторијама Директората је поводом представљања прелиминарних резултата завршеног одита, 26.05.2022. године, организован састанак између чланова ICAO тима, који су чинили Карен Задојан, Стефан Думитраску, Брајан Деркс и Георгиjа Антонаkоу, представника Директората цивилног ваздухопловства Републике Србије на челу са директорком Директората Мирјаном Чизмаров, као и представника Министарства унутрашњих послова РС, аеродрома Никола Тесла и компаније Ер Србија.
 
 
Овом приликом, присутнима се обратио вођа ICAO одит тима Карен Задоjан, и изјавио да је ова провера потврдила значајан помак и успех Републике Србије у области обезбеђивања у ваздухопловству и олакшица у ваздушном саобраћају, посебно у односу на последњу проверу реализовану 2010. године. 
 
Директорка Директората цивилног ваздухопловства Мирјана Чизмаров, је у свом обраћању потврдила да је Директорат последњих година направио велики напредак у области обезбеђивања у ваздухопловству, и да је успешан одит резултат вишегодишњих напора унапређивања и спровођења мера које се односе на обезбеђивање у ваздухопловству и олакшице у ваздушном саобраћају. 
 
Директорату цивилног ваздухопловства Републике Србије, извештај спроведеног ICAO одита биће достављен у наредних 60 дана, са званичним резултатима о степену усклађености са међународним стандардима и препорученом праксом. 
 

Назад на остале вести