Обавештење Директората за пилоте параглајдера можете прочитати на следећем линку  Нова издања образаца Одељења пловидбености можете преузети на следећем линку  Од 01.07.2021. године Републичка административна такса износи 900,00 динара  Услови за улазак путника у Републику Србију, укључујући и информације за путнике који долазе из држава са посебним ризиком од ширења заразне болести COVID-19, и путовање у иностранство се могу наћи на   интернет страници Министарства спољних послова www.mfa.gov.rs  Информације о условима за улазак путника у Републику Србију доступне су у форми НОТАМ-а на сајту Контроле летења Србије и Црне Горе Сматса д.о.о. - линк  
Вести са сајта

Директорка Директората цивилног ваздухопловства РС Мирјана Чизмаров на аудијенцији код папе Фрање

Четвртак, 19.05.2022.
Директорка Директората цивилног ваздухопловства РС Мирјана Чизмаров на аудијенцији код папе Фрање

Директорка Директората цивилног ваздухопловства Републике Србије Мирјана Чизмаров, присуствовала је 13.05.2022. године, у дворани Павла VI у Ватикану, приватној аудијенцији код папе Фрање, организованој од стране цивилних ваздухопловних власти Републике Италије (ENAC) и папске делегације Светог дома од Лорета, из округа Анкона у средишњој Италији.

 
Како је ENAC навео у ноти, папа Фрањо је лично желео да се обрати на сусрету са више од 3 хиљаде представника националног и међународног цивилног ваздухопловства. 
 
„Цивилно ваздухопловство – истакао је у обраћању –  допринело је развоју савременог света, приближавајући удаљене народе једни другима и чинећи их познатим. Својим радом субјекти у цивилном ваздухопловству нуде незаменљиву услугу нацији и грађанима. Ваздухопловство је пријатељство, то је сусрет“.
 
Састанак је такође била прилика да се 8. октобар, годишњица несреће на аеродрому Линате, у којој је 2001. године изгубило животе 118 цивила, озваничи као Дан државности, и тиме подсети да је безбедност ваздушног саобраћаја од изузетног значаја за сваку државу.
 
На одржаној манифестацији присуствовали су представници свих међународних организација из цивилног ваздухопловства, ICAO, ECAC, EASA, EUROCONTROL, Европска комисија, ваздухопловни оператери, директори авио компаније, као и субјекти из света политике и националних институција. 
 
Директорима ваздухопловних власти је при овом сусрету указан посебан вид поштовања, будући да су имали ту привилегију да обраћање папе посматрају из издвојеног дела намењеном повлашћеним званицама.

Назад на остале вести