Подношење рекламација путника преко веб форме на сајту Директората, више о томе на линку  Од 01.07.2023. године Републичка административна такса износи 1040,00 динара  Захтев за одобравање летења беспилотног ваздухоплова у својству странке у управном поступку подносе власник/корисник или оператер бесилотног ваздухопловног непосредно или преко овлашћеног пуномоћника  Нова издања образаца Одељења пловидбености можете преузети на следећем линку    
Вести са сајта

Семинар освежења знања наставника ваздухопловног једриличарства

Уторак, 12.04.2022.
Семинар освежења знања наставника ваздухопловног једриличарства

У организацији Директората цивилног ваздухопловства Републике Србије, Ваздухопловног савеза Србије и Аеро клуба Ваљево, 09.04.2022. године, на аеродрому у Дивцима, одржан је семинар освежења знања наставника ваздухопловног једриличарства.

Преко двадесет наставника једриличарства и пилота једриличара, учествовало је на годишњој провери теоријског и практичног знања, а обављено је преко тридест летова на двоседој једилици Бланик L-13.

Представници Директората цивилног ваздухопловства Републике Србије, упознали су присутне са одредбама Закона о ваздушном саобраћају, Правилника о правилима летења и пружању услуга контроле летења, узбуњивања и информисања ваздухоплова у лету, Правилника о условима за обављање ваздушног саобраћаја и Правилника о дозволама, центрима за обуку и здравственој способности летачког особља.

 

 

 

 


Назад на остале вести