Обавештење Директората за пилоте параглајдера можете прочитати на следећем линку  Нова издања образаца Одељења пловидбености можете преузети на следећем линку  Од 01.07.2021. године Републичка административна такса износи 900,00 динара  Услови за улазак путника у Републику Србију, укључујући и информације за путнике који долазе из држава са посебним ризиком од ширења заразне болести COVID-19, и путовање у иностранство се могу наћи на   интернет страници Министарства спољних послова www.mfa.gov.rs  Информације о условима за улазак путника у Републику Србију доступне су у форми НОТАМ-а на сајту Контроле летења Србије и Црне Горе Сматса д.о.о. - линк  
Вести са сајта

Семинар освежења знања наставника ваздухопловног једриличарства

Уторак, 12.04.2022.
Семинар освежења знања наставника ваздухопловног једриличарства

У организацији Директората цивилног ваздухопловства Републике Србије, Ваздухопловног савеза Србије и Аеро клуба Ваљево, 09.04.2022. године, на аеродрому у Дивцима, одржан је семинар освежења знања наставника ваздухопловног једриличарства.

Преко двадесет наставника једриличарства и пилота једриличара, учествовало је на годишњој провери теоријског и практичног знања, а обављено је преко тридест летова на двоседој једилици Бланик L-13.

Представници Директората цивилног ваздухопловства Републике Србије, упознали су присутне са одредбама Закона о ваздушном саобраћају, Правилника о правилима летења и пружању услуга контроле летења, узбуњивања и информисања ваздухоплова у лету, Правилника о условима за обављање ваздушног саобраћаја и Правилника о дозволама, центрима за обуку и здравственој способности летачког особља.

 

 

 

 


Назад на остале вести