Обавештење Директората за пилоте параглајдера можете прочитати на следећем линку  Нова издања образаца Одељења пловидбености можете преузети на следећем линку  Од 01.07.2021. године Републичка административна такса износи 900,00 динара  Услови за улазак путника у Републику Србију, укључујући и информације за путнике који долазе из држава са посебним ризиком од ширења заразне болести COVID-19, и путовање у иностранство се могу наћи на   интернет страници Министарства спољних послова www.mfa.gov.rs  Информације о условима за улазак путника у Републику Србију доступне су у форми НОТАМ-а на сајту Контроле летења Србије и Црне Горе Сматса д.о.о. - линк  
Вести са сајта

Одржан 194. састанак чланова Координационог комитета ECAC-а

Четвртак, 07.04.2022.
Одржан 194. састанак чланова Координационог комитета ECAC-а

Директорка Директората цивилног ваздухопловства Републике Србије, Мирјана Чизмаров, одржала је, 06.04.2022. године, састанак са осталим члановима Координационог комитета европске конференције цивилног ваздухопловства (ECAC) путем веб апликације, како би размотрили реализоване активности са претходног састанка, и утврдили нове циљеве за 2022. годину.

У оквиру одржаног дијалога, од посебног интереса за Директорат цивилног ваздухопловства РС, било је питање приступа Европској централној бази података, од стране ЕЦАЦ држава чланица које нису чланице ЕУ. Питање које је, на захтев директорке Чизмаров уврштено у дневни ред састанка, и подржано од стране других држава из региона Западног Балкана.

Поводом ове тачке дневног реда, представник Европске комисије, г. Филип Корнелис, потврдио је спремност Европске комисије да се, у непосредном контакту, са сваком заинтересованом државом, нађу начини и модалитети њиховог укључења у Европску централну базу података.

 


Назад на остале вести