Обавештење Директората за пилоте параглајдера можете прочитати на следећем линку  Нова издања образаца Одељења пловидбености можете преузети на следећем линку  Од 01.07.2021. године Републичка административна такса износи 900,00 динара  Услови за улазак путника у Републику Србију, укључујући и информације за путнике који долазе из држава са посебним ризиком од ширења заразне болести COVID-19, и путовање у иностранство се могу наћи на   интернет страници Министарства спољних послова www.mfa.gov.rs  Информације о условима за улазак путника у Републику Србију доступне су у форми НОТАМ-а на сајту Контроле летења Србије и Црне Горе Сматса д.о.о. - линк  
Вести са сајта

Састанак о обезбеђивању у цивилном ваздухопловству

Среда, 06.04.2022.
Састанак о обезбеђивању у цивилном ваздухопловству

У Директорату цивилног ваздухопловства Републике Србије, 06.04.2022. године, одржан је састанак између представника Директората, Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Министарства унутрашњих послова Републике Србије, компанија Ер Србија и Belgrade Airports, у вези са учесталим претњама на систем обезбеђивања у цивилном ваздухопловству Републике Србије.

На састанаку, ком је присуствовало 22 представника надлежних органа, разговарало се о могућностима за унапређење реаговања на учестале претње на систем обезбеђивања у цивилном ваздухопловству РС, као и о финализовању радова на увођењу централизованог прегледа обезбеђивања путника и ручног пртљага на аеродрому „Никола Тесла” и његов утицај на One Stop Security Споразум.

Након разговора, закључено је да константно унапређивање активности и мера којима се ваздухопловство обезбеђује од радњи незаконитог ометања представља императив, и то свих надлежних државних органа и ваздухопловних субјеката задужених за примену мера обезбеђивања у ваздухопловству.

 

 

 

 


Назад на остале вести