Обавештење Директората за пилоте параглајдера можете прочитати на следећем линку  Нова издања образаца Одељења пловидбености можете преузети на следећем линку  Од 01.07.2021. године Републичка административна такса износи 900,00 динара  Услови за улазак путника у Републику Србију, укључујући и информације за путнике који долазе из држава са посебним ризиком од ширења заразне болести COVID-19, и путовање у иностранство се могу наћи на   интернет страници Министарства спољних послова www.mfa.gov.rs  Информације о условима за улазак путника у Републику Србију доступне су у форми НОТАМ-а на сајту Контроле летења Србије и Црне Горе Сматса д.о.о. - линк  
Вести са сајта

Састанак са амбасадором Египта у Београду

Четвртак, 24.03.2022.
Састанак са амбасадором Египта у Београду

 У Директорату цивилног ваздухопловства Републике Србије, 23.03.2022. године, одржан је састанак између представника Директората, Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре РС, делегације Амбасаде Арапске Републике Египат и руководства компаније Ер Србија, у циљу разматрања актуелних питања у вези са односима у области цивилног ваздухопловства.

Директорка Директората цивилног ваздухопловства Републике Србије Мирјана Чизмаров, састала се, на иницитајиву Амбасаде Египта, са генералним директором компаније Ер Србија Јержи Мареком, представницом Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Јеленом Словић, амбасадором Египта у Београду Басехом Салахом, другим секретаром Мохамедом Елсагиром и саветником Ајманом Елшеиком, ради утврђивања заједничких интереса и циљева, по питању поновног отварања саобраћаја на линији између Београда и Каира.

У разговору су разматрани услови под којима би се, на обострану корист, могао обновити саобраћај између Београда и Каира, и закључено, да ће провера могућности примене предложених модалитета бити предмет састанака у наредном периоду. 


Назад на остале вести