Обавештење Директората за пилоте параглајдера можете прочитати на следећем линку  Нова издања образаца Одељења пловидбености можете преузети на следећем линку  Од 01.07.2021. године Републичка административна такса износи 900,00 динара  Услови за улазак путника у Републику Србију, укључујући и информације за путнике који долазе из држава са посебним ризиком од ширења заразне болести COVID-19, и путовање у иностранство се могу наћи на   интернет страници Министарства спољних послова www.mfa.gov.rs  Информације о условима за улазак путника у Републику Србију доступне су у форми НОТАМ-а на сајту Контроле летења Србије и Црне Горе Сматса д.о.о. - линк  
Вести са сајта

ЈАА ТО награђен ICAO TPP платинум чланством

Уторак, 22.03.2022.
ЈАА ТО награђен ICAO TPP платинум чланством

 Организација за обуку JAA (JAA TO) је 11.03.2022. године, након завршених процена квалификација добила статус платинастог центра за обуку од стране Међународне организације цивилног ваздухопловства (ICAO).

Овим постигнућем ЈАА ТО потврђује своју позицију изврсног глобалног центра за обуку као и једну од ретких чланица платинастог центра за обуку TRAINAIR PLUS програма (TPP) у свету.

Пуноправни члан оснивачког одбора ЈАА ТО организације, уједно и прва жена на овој позицији, директорка Директората цивилног ваздухопловства Републике Србије Мирјана Чизмаров, се у заједничком саопштењу овим поводом осврнула на чињеницу да су тежња и амбиција да се пружи изврсна обука препознате, и да су резултирале наградом у виду новог ICAO амблема.

Директорка Чизмаров је даље истакла да су одговорност као и ангажовање ЈАА ТО организације у TRAINAIR PLUS програму, пут ка континуираном усклађивању обуке и безбедности у ваздухопловству на глобалном нивоу.

 

 


Назад на остале вести