Обавештење Директората за пилоте параглајдера можете прочитати на следећем линку  Нова издања образаца Одељења пловидбености можете преузети на следећем линку  Од 01.07.2021. године Републичка административна такса износи 900,00 динара  Услови за улазак путника у Републику Србију, укључујући и информације за путнике који долазе из држава са посебним ризиком од ширења заразне болести COVID-19, и путовање у иностранство се могу наћи на   интернет страници Министарства спољних послова www.mfa.gov.rs  Информације о условима за улазак путника у Републику Србију доступне су у форми НОТАМ-а на сајту Контроле летења Србије и Црне Горе Сматса д.о.о. - линк  
Вести са сајта

Учешће директорке Директората Мирјане Чизмаров на конференцији “Women in transport”

Уторак, 08.03.2022.
Учешће директорке Директората Мирјане Чизмаров на  конференцији “Women in transport”

 Стални секретаријат Транспортне заједнице организовао је 8.03.2022. године онлајн конференцију “Women in transport” са циљем бољег разумевања родног јаза и иницирања активности како би транспортни сектор учинили професионално привлачнијим за жене.

Конференција на којој се разговарало о политичкој подршци жена у њиховом придруживању транспортном сектору, поред директорке Директората цивилног ваздухопловства Републике Србије Мирјане Чизмаров, учествовале су и Адина Валеан - европска комесарка за транспорт, Енкелејда Муцај - заменица министра за инфраструктуру и енергетику Албаније, Тања Мишчевић - заменица генералног секретара Савета за регионалну сарадњу, Карла Гонзалез Карвахал -менаџерка Светске банке за транспорт у Европи и централној Азији, док је конференцију водио директор Сталног секретаријата Транспортне заједнице, Матеј Закоњшек.

Конференција „Women in transport“ пружила је могућност најуспешнијим представницама различитих сфера транспортних индустрија да размене искуства, идеје, професионалне изазове и заједно направе велики корак у оснаживању жена да се придруже транспортном сектору.

Директорка Директората цивилног ваздухопловства Мирјана Чизмаров, истакла је у свом делу излагања успехе Директората и Србије у цивилном ваздухопловству, и својим примером приказала да је могуће бити лидер и успешна жена у мушкој индустрији, уколико уз професионалне капацитете имате визију и на томе вредно радите.

Директорка Чизмаров завршила је излагање оптимистичним погледом на тему родне равноправности у ваздухопловној индустрији, и позвала на стрпљење свих жена,  будући да је за овакве промене потребно време да се из тачке неравнотеже дође до баланса. 


Назад на остале вести