Обавештење Директората за пилоте параглајдера можете прочитати на следећем линку  Нова издања образаца Одељења пловидбености можете преузети на следећем линку  Од 01.07.2021. године Републичка административна такса износи 900,00 динара  Услови за улазак путника у Републику Србију, укључујући и информације за путнике који долазе из држава са посебним ризиком од ширења заразне болести COVID-19, и путовање у иностранство се могу наћи на   интернет страници Министарства спољних послова www.mfa.gov.rs  Информације о условима за улазак путника у Републику Србију доступне су у форми НОТАМ-а на сајту Контроле летења Србије и Црне Горе Сматса д.о.о. - линк 
Вести са сајта

Директорат цивилног ваздухопловства донирао авион Ваздухопловној академији

Петак, 17.12.2021.
Директорат цивилног ваздухопловства донирао авион Ваздухопловној академији

У просторијама Ваздухопловне академије у Вршцу, 16.12.2021. године, Директорат цивилног ваздухопловства Републике Србије, потписао је са Ваздухопловном академијом уговор о донаторству, и тим поводом донирао авион који ће користити као наставно средство новим генерацијама студената.

Предмет донације Директората авион PA-31T CHEYENNE, произведен је 1980. године, а у својој историји припадао је Савезној Влади (СФРЈ), и Савезном ваздухопловном инспекторату, да би затим био трајно приземљен 1996. године.

Имајући у виду да авион није коришћен последње 24 године, као и да није у летном стању, став Директората је био, да би као такав, итекако могао да послужи као важно средство стицања практичног знања младих ваздухопловних ентузијаста, чиме би се значајно подигао квалитет наставе ваздухопловно-техничког особља Академије.

Присутним  представницима делегације Академије на челу са директором Гораном Цвијовићем и помоћници министра за дуално образовање Габријели Грујић, обратила се директорка Директората Мирјана Чизмаров и изразила задовољство што је Директорат у могућности да помогне развој Ваздухопловне академије, као и рад њених студената.

Овом донацијом, Директорат наставља започету сарадњу са Ваздухопловном академијом, која је овог месеца резултирала потписивањем Меморандума о сарадњи на развоју дуалног модела образовања у ваздухопловству, са циљем промовисања лидерства, иновација и професионалних компетенција у дуалном систему образовања.


Назад на остале вести