Обавештење Директората за пилоте параглајдера можете прочитати на следећем линку  Нова издања образаца Одељења пловидбености можете преузети на следећем линку  Од 01.07.2021. године Републичка административна такса износи 900,00 динара  Услови за улазак путника у Републику Србију, укључујући и информације за путнике који долазе из држава са посебним ризиком од ширења заразне болести COVID-19, и путовање у иностранство се могу наћи на   интернет страници Министарства спољних послова www.mfa.gov.rs  Информације о условима за улазак путника у Републику Србију доступне су у форми НОТАМ-а на сајту Контроле летења Србије и Црне Горе Сматса д.о.о. - линк 
Вести са сајта

Одржан 157. ECAC састанак генералних директора цивилних ваздухопловних власти

Среда, 15.12.2021.
Одржан 157. ECAC састанак генералних директора цивилних ваздухопловних власти

Генерални директори цивилног ваздухопловства држава чланица ECAC састали су се 15. децембра у Паризу, на свом редовном 157. cастанку, како би размотрили реализоване активности са претходног састанака, и утврдили нове циљеве за 2022. годину.

Генерални директори цивилног ваздухопловства су анализирали реализоване активности ECAC у 2021. години и планиране активности за наредну годину. Такође су усвојени и даљи планови у вези са успостављањем заједничке листе европских кандидата поводом избора ICAO савета за 2025. годину, као и евроспки приоритети за 41. заседање Скупштине ICAO у јесен 2022. године.

Имајући у виду да је директорка Директората цивилног ваздухопловства Републике Србије Мирјана Чизмаров једногласно изабрана за пуноправног  члана Координационог комитета ECAC-a, једна од тачака Конференције била је посвећена управо томе.

Директорка Чизмаров се у свом уводом излагању се захвалила на указаном поверењу поводом избора за члана Координационог комитета ECAC-а. Дирекорка Чизмаров је истакла да је неизмерно захвална на прилици да својим компетенцијама допринесе Конференцији заједно са осталим етаблираним члановима Комитета.

“Тиме што сте ме изабрали за члана Координационог комитета ECAC-а, изнова сте показали пан-Европске димензије ове организације која је изузетно цењена у Републици Србији. Трудићу се, да као члан Комитета, у највећој мери допринесем најважнијој конфререцији у области цивилног ваздухопловства” рекла је дирекорка ваздухопловних власти Србије.   

 

 


Назад на остале вести