Обавештење Директората за пилоте параглајдера можете прочитати на следећем линку  Нова издања образаца Одељења пловидбености можете преузети на следећем линку  Од 01.07.2021. године Републичка административна такса износи 900,00 динара  Услови за улазак путника у Републику Србију, укључујући и информације за путнике који долазе из држава са посебним ризиком од ширења заразне болести COVID-19, и путовање у иностранство се могу наћи на   интернет страници Министарства спољних послова www.mfa.gov.rs  Информације о условима за улазак путника у Републику Србију доступне су у форми НОТАМ-а на сајту Контроле летења Србије и Црне Горе Сматса д.о.о. - линк 
Вести са сајта

7. децембар - Међународни дан цивилног ваздухопловства

Уторак, 07.12.2021.
7. децембар - Међународни дан цивилног ваздухопловства

 Директорат цивилног ваздухопловства Републике Србије, поводом Међународног дана цивилног ваздухопловства који је установљен 7. децембра 1994. године, упућује искрене честитке свим ваздухопловним компанијама, организацијама, институцијама, појединцима и пружаоцима услуга у области цивилног ваздухопловства.

Цивилно ваздухопловство је у Србији одувек имало изузетан значај, почевши од пионира летења који су пре више од сто година летели и поставили темеље ваздухопловства. Својим прегалаштвом уврстили су Србију међу првим државама у Европи и свету у којој је летење било више од задовољства, постављено на виши ниво, уређено, регулисано законом, међународним стандардима и препорученом праксом.

Од тада се цивилно ваздухопловство у Србији континуирано мењало, развијало и унапређивало усвајањем виших стандарда. Србија је данас у области цивилног ваздухопловства међу најуспешнијим земљама у Европи и лидер у региону. То потврђују тимови ваздухопловних експерата из Европске комисије и Међународне организације цивилног ваздухопловства који надзиру рад Директората цивилног ваздухопловства и свих осталих организација које се баве цивилним ваздухопловством у земљи.

Међународни дан цивилног ваздухопловства установљен је 1994. године у склопу 50. годишњице Међународне организације цивилног ваздухопловства (ICAO), а 1996. године, у склопу иницијативе ICAO-а и уз помоћ канадске владе, Генерална скупштина Уједињених нација службено је признала 7. децембар као Међународни дан цивилног ваздухопловства.

 


Назад на остале вести