Обавештење Директората за пилоте параглајдера можете прочитати на следећем линку  Нова издања образаца Одељења пловидбености можете преузети на следећем линку  Од 01.07.2021. године Републичка административна такса износи 900,00 динара  Услови за улазак путника у Републику Србију, укључујући и информације за путнике који долазе из држава са посебним ризиком од ширења заразне болести COVID-19, и путовање у иностранство се могу наћи на   интернет страници Министарства спољних послова www.mfa.gov.rs  Информације о условима за улазак путника у Републику Србију доступне су у форми НОТАМ-а на сајту Контроле летења Србије и Црне Горе Сматса д.о.о. - линк 
Вести са сајта

Прва жена ЈАА ТО одбора - Директорка Директората цивилног ваздухопловства РС Мирјана Чизмаров

Понедељак, 08.11.2021.
Прва жена ЈАА ТО одбора - Директорка Директората цивилног ваздухопловства РС Мирјана Чизмаров

Координациони комитет ECAC-а предложио је 4. новембра 2021. године, директорку Директората цивилног ваздухопловства РС Мирјану Чизмаров за пуноправног члана оснивачког одбора ЈАА ТО организације.

Овим именовањем, директорка Директората Мирјана Чизмаров постала је уједно и прва жена до сада изабрана на овој функцији, што представља посебно постигнуће и инспирацију за све жене у свету цивилног ваздухопловства.

Директорка Чизмаров придружила се одбору који чине председавајући директор Alessio Quaranta (ECAC директор и генерални ENAC директор), Luís Miguel Ribeiro (директор цивилних ваздухопловних власти Португала) и Jaco Stremler – генерални директор цивилних ваздухопловних власти Холандије.

ЈАА ТО је придружено тело Европске конференције цивилног ваздухопловства (ECAC) са 50 година искуства у обуци ваздухопловне индустрије и националних власти о регулацији у сектору ваздушног саобраћаја, и представља једини Европски центар за обуку (TCE) у Европи признат од Међународне организације цивилног ваздухопловства (ICAO).    

 

 


Назад на остале вести